define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Inilah Langkahku - Pagi Hari di Durham

Inilah Langkahku

Hey hey. Video dah siap. Check it out.

Phew, so far komen yang dapat agak memberansangkan. Sudah pun menyuruh anak-anak penakan supaya tidak tunjukkan kepada wan dan opah mereka, bagi mengelakkan mereka melihat anak mereka yang terkinja-kinja menariĀ  sedang dihantar ke sini untuk belajar :P

Tapi kan, lagu ni dah melalui proses penyulingan dah. Cer tengok lirik asal.

Take me by the tongue
And I’ll know you
Kiss me ’til you’re drunk
And I’ll show you

All the moves like Jagger
I’ve got the moves like Jagger
I’ve got the moves like Jagger

So, I should actually be proud about it. Pusing kiri, pusing kanan, ada student BATI baca ke? Anyway, pada pendapat aku, dalam menterjemah, mengasimilasikan sesuatu teks itu pada budaya tempatan sangat penting supaya tidak berlaku kejutan budaya. Kan kan.

Anyhow, ada juga cadangan untuk feature rakan-rakan, tapi dek kerana bila feature orang nih, masa editing dia lama, dan I don’t have much time these days, jadi aku terdapat idea untuk tukar kepada rap.

Part ini:

Dan di sana di sini
Ku berlari sendiri
sesaran berbeza
tapi jarak sama
masa bukan infiniti
ada had di hujung hari

detik menjujuk masa
usah harap masa akan kembali

Kepada yang belajar Sains atau Fizik dalam Bahasa Melayu, bolehlah cuba fahamkan maksud ‘sesaran berbeza tapi jarak sama’. Dalam kepala otak aku, berlaku seperti ini

So yeah…


7 Responses to “Inilah Langkahku”

  1. kak dijah bini Jay Park says:

    Very the Sheldon!

  2. Amri says:

    Tetiba kan. Hehe.

  3. Nisa says:

    lucu banget tariannya… tp ok la :)

  4. tetap enggan LIKE sebab tadak part xtina.

  5. Machina says:

    weh….
    Displacement – Sesaran
    Distance – Jarak

    hang terbalik tuh…

  6. mahir says:

    Aaaaaaaaaaa *jeritan meroyan sesambil wave tangan*

  7. Amri says:

    Mahir, membalas lambaian dengan penuh cool. Keke

    Mahadi!!! Ahh!!! Salah pulak!

Leave a Reply

See also: