define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Gembira II - Pagi Hari di Durham

Gembira II

Motip tajuk ‘gembira’ dua hari berturut-turut??? Wakaka.

Jumpa supervisor aku tadi. Mari kita berdoa ramai-ramai yang aku punya thesis writing is in the direction. Amin.

So far okaylah.

Dan selalunya selepas jumpa supervisor, malam ~ aku akan mula buat projek-projek peribadi. Terasa mahu menulis BKT. Terasa mahu rakam lagu. Mula mencari program audio editing.

Well, in 12 hours akan drive ke Stansted sekali lagi. Hantar kak ipar Mahadi dan suami, ke airport. Lepas tu Sabtu gi Dundee sampai Senayan. Boleh tengok baby. Boleh cuba-cuba buat projek baru. Hehe.

Well, one guy asked me ~ camna aku boleh dapat rerakan yang cool dan mahu join projek-projek Youtube. He didn’t use that same exact words, but hey my friends, he said that you guys/girls are cool! Cool.

Entah. Aku menceritakan pada kawan aku reasoning yang aku ambil dari buku Personality Plus yang mana Popular Sanguine boleh buat orang bekerja dengan diorang without them having to pay, which later my friend kinda put it in a better subtle way.

Haha. My bad for using such a bad term. I’m a bit like that.

Pernah sekali, ada seorang kat Durham ni cakap, ‘Lutfi, kamu pandaikan komputer.’

And my reply was, ‘ha ah’, which later I kinda slap in my head for not having any decency to be humble (p.s: word ‘decency’ aku terpaksa google sebab tak ingat ejaan, boleh?). But I was try not to be hard on myself by saying ‘riak ni daripada hati’, and honest truth that I wasn’t try to show off for saying ‘ha ah’. And hopefully I won’t ever feel riak, although believe me ~ people adoration of my works is kind of scary ~ coz it’s not that hard to feel riak. Gituh! Pengakuan ikhlas!

What was I talking about?? [Scroll up].

Oh.. me telling that I usually use a bad term.

Ah yeah.

Anyway… moving on.

I love random talk like this. Do you guys enjoy it too? I wonder.

Since I’ve been watching A LOT of American tv-shows, I’ve got a short attention span (BAD influence of American tv).

Tahukah anda fasal orang-orang Amerika punya short attention span (sambil teringat lagu Jason Mraz – Geek In The Pink yang ada lirik ‘So what I’ve got a short attention span, a coke in my hand,because I’d rather have the afternoon, relax and understand) ?

Aku dengar dari mana ntah bila diorang buat perbandingan tv UK dan tv US. Cerita-cerita UK kadang-kadang lebih panjang dan meleret sebab orang-orang UK boleh beri tumpuan.

Tapi cerita-cerita Amerika, sangat pantas dan zoop zoop (this is sounds of ‘fast’ness) dalam penceritaan dia.

Biasanya drama-drama macam Desperate Housewives, Heroes yang dah dicancelled, dia punya jump from one scene to another tu pantas. Survivor dan Amazing Race pun sangat pantas, sampai setiap scene tu macam very uphigh. Tu lah dikatakan untuk target orang-orang yang short attention span.

Aku banyak tengok ceciter macam ni. Hence why aku selalu forward bila Biggest Loser buat plot yang meleret-leret, ataupun American Idol yang lembab giler sementara nak nyanyi.

Hence you probably notice, my writing is jumping from one plot to another plot quickly. Short attention span!

But it doesn’t mean that once I lay my eyes on you, my attention would fade off quickly… {awww…}{gituh!!! ayat gedik!}

P.S for new reader: awww ialah seperti definisikan di sini (lihat definisi 1)


2 Responses to “Gembira II”

  1. blubell says:

    hahaha! Gelabah ayat akhir ko, tapi akan menyentap secara serius hati fangirls! ahaa…

    Short attention span? aku rasa orang Asia Tenggara campuran kedua-duanya. Faktor penyumbang kenyataan: kalau cerita Filipino, sinetron,k-dramas, panjang-panjang ada, pendek-pendek pun ada. Kalau Malaysia tak boleh panjang sangat.

    Boleh tak nak perasan masuk antara kawan yang cool, walaupun banyak je alasannya :P wawawa.

  2. Amri says:

    Of courselah boleh, ko kan dah mencapap dalam video aku :P

    Ayat akhir… aww… {pura-pura malu…. keke}

Leave a Reply

See also: