define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Saya pemandu berhemah - Pagi Hari di Durham

Saya pemandu berhemah

… probably?

Upload gambar ini sebagai profile pix di FB.

shades

Shuki joke ajak race. I replied saying that I am ‘pemandu berhemah’ and Emmy agreed with me.

I’m alright. People usually remember me as a slow driver rather than a fast once. Hence kalau dulu Shila naik kereta aku dan aku tetiba bawak laju, dia akan menjerit.

Anyway. Gambar kat atas Mahadi ambil waktu drive ke Stansted. Whoa it’s a looong trip. Bertolak pukul 2 pagi. Sampai 7 pagi lebih sikit. Tunggu dalam 20 minutes, kak ipar Mahadi dan suaminya pun sampai. Pastu kitorang bertolak balik ke Durham sebelum Mahadi drive diorang ke Dundee. On the way balik aku tidur sebab aku drive on the way pergi. But seriously I’m giving kudos to Mahadi for driving all the way back to Durham and then back to Dundee. It’s a looong trip.

It’s fun. I love driving.

Jump.

Semalam, tiba-tiba teringat saat saat di Cordoba. Oh, I’m like that. Dalam kereta tengah-tengah drive, aku tiba-tiba ketawa.

Mahadi tanya ‘kenapa?’

Aku bagitau yang tiba-tiba memori zaman kanak-kanak menyinggah di ruang kepala. Nope, I didn’t say that exact words, just something like that. Maka aku bercerita, aku teringat akan ketika darjah 4, ada seorang budak baru kat sekolah aku. Somehow budak ni talented (in different area than I am but I was still intimidated anyway). Terus aku jadi jeles, tapi pada masa yang sama mahu berkawan dengan dia. Kinda ~ if you can’t beat them, you befriend with them – kind of attitude agaknya. I told Mahadi that I was laughing coz I probably still have that kind of attitude still, even now!

Oh, jump balik ke memori malam semalam.

Tiba-tiba aku teringat pada saat-saat sampai di Cordoba. Backpacking kitorang sepatutnya dari Barcelona ke Granada sebab dah siap tempah hotel yang ada swimming pool dan dekat dengan Al Hambra. Tapi dek kerana Granada ni lagi jauh, maka tak kesampaian lah. So bila keluar dari stesen keretapi, kitorang pun lalu ke dataran yang ada orang-orang lepak. Serious panas walaupun matahari dan nak terbenam waktu tu. Agaknya sebab jalan bersimen masih lagi panas, so baru nak cool down.

Yang bestnya ialah sebab kitorang takde tempat nak menginap. Dan takde idea langsung fasal Cordoba. Mujurlah waktu tu ada internet roaming kat phone. So, terus search hostel, terus ambil nombor dan tanya kalau ada kosong atau tak. Ada. So, terus ambil teksi ke situ.

I dunno. Just those moment  ~ berjalan kat dataran yang panas tu ~ that’s suddenly visit me last night.

Oh. The reason why I suddenly thinking of Cordoba was probably because that was where we ended up staying instead of Granada ~ and I’ve been editing video for Grenade Malay Version at the moment ~~

Random question for your ownself. If someone calls you when you are in the toilet, do you pretend like you are busy doing something or telling them where you exactly at?? :P


4 Responses to “Saya pemandu berhemah”

  1. WaReMoN says:

    Wah, aku pun pemandu berhemah gak! (betui ke?)

  2. Amri says:

    Nanti aku naik dengan hang untuk beri pengesahan :P

  3. zeah says:

    hmmm nak jawap yg last part tue walau tak perlu dijawap….. kalau aku kat toilet… aku akan bagitau kat toilet jugak… hahaha…. or ku jawap dua2 sekali… aku buzy kat toilet tadi.. hehehe… mcmlah org lain tak pegi toilet… or adakah aku je kot yg tak malu bagitau org aku dari toilet?… hehehehe

  4. WaReMoN says:

    aku direct je bgtau “tgh berak ni!!”

Leave a Reply

See also: