define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Cuti - Pagi Hari di Durham

Cuti

So cuti Easter dah bermula. Usually it doesn’t bother me. Sebab walaupun cuti, aku bukanlah dapat cuti sangat pun. Still, kerja kena jalan. Research student ~ macam tulah.

Tapi dek kerana sekarang ni asyik hang out dengan undergrad students which is Hafidz, my own housemate and Iskandar; so, bila diorang cuti, terperasanlah aku.

Iskandar balik Malaysia petang tadi. Oh, Iskandar masih belum masuk mana-mana video aku, so aku tak dapat refer yang mana satu. Well, isn’t it like that ~ if you are my friend, you’re gonna be in my video, innit? You know Mahadi ~ dalam Cuba and Grenade, juga video-video backpacking dengan seorang lagi kawan ~ Rosmin. You know Amalina? Dalam video Haven’t Met You Yet bersama Syafiqah dan Kam. Kam ~ yang dalam Leaving Out The Rest tuh. Arni, Kak Nur, Kak Zila dan Kak Shifa dalam video raya dua tahun lepas, juga dengan Zeah yang turut menyanyi dan Zatul ~ the telephone girl dalam video raya. Oooh, that’s trying to make a point. Hehe.

Oh, Zeah kahwin semalam. Moga jodoh kekal ke akhir hayat membawa ke syurga. Amin.

So, Iskandar balik tadi. Hafidz pula bila cuti-cuti, dia akan ke rumah sedara dia kat Newcastle, so I’m now all alone. Alone, but not lonely :)

Esok malam, Kris (ejaan nama sebenar dia ialah Christopher, tapi dek kerana aku dah banyak kawan nama Chris, aku eja Kris untuk membezakan; sesedap hati jer) akan datang tumpang satu malam kat rumah sebelum dia balik Malaysia, bercuti. Kris ialah Chinese Malaysian yang buat undergrad kat Durham jugak. Kalau tidak nak ajak Sam datang main game, tapi dia balik London pulak.

Bercakap dengan Mahadi hari tu, ‘perasan tak banyak watak lelaki sejak kebelakangan ni?’. Pardon me for referring people around me as ‘watak’. My bad. I always describe that my life is my story where I’m the hero and there’re my sidekicks (probably Hafidz and Mahadi for the moment), recurring character etc etc. Well, to be fair, I also said to Hafidz while explaining this concept ~ while I’m the hero in my story, you are the hero in your story and I am your sidekick. Make sense?

Well it doesn’t have to make sense.

Berbalik kepada soalan, ‘perasan tak?’ Mahadi perasan. Somehow sejak mula sidang akademik lepas (Oktober), makin ramai pula jumpa geng-geng lelaki bujang kat Durham. Itu sebab selalu hang out dengan diorang. Sebelum ni tak berapa ada. Well, come on; YOU; you who kinda reading my blog and everytime I mention a girl’s name, then you’ll be wondering if that girl is my girlfriend; you probably notice that lately there’s more mentioning of guys name aite? Ooops, nah, that ‘you’ was not for everyone. Siapa termakan cili jalapeno dialah terasa pedasnya.

Anyway…

So yeah, Durham will be empty again for a month plus. But springs await.

Oh oh, apa lagu Westlife tu?

Jap jap. Nak ingat.

~

Tak dapat ingat, so google.

Ah, part ini lagu Season In The Sun

“…Now that the spring is in the air
Little children everywhere
When you see them I’ll be there”

:)


10 Responses to “Cuti”

  1. Nisa says:

    sapa tergigit garam, dia la terasa masinnya…

    sapa tergigit peria, dia la terasa pahitnya…

    siapa tergigit daun ketumbar, err… dapat rasa ala2 bau kumbang hitam… euwww…:)

  2. mahir suka dengar gosip says:

    mcm best gosip ni :P

    dah spring eh..berapa degree ?

  3. Amalina_yg mengangguk setuju says:

    watak2 keliling ko memang variasi

  4. zarina says:

    Bila lak kami boleh masuk dalam video clip?

    ZBZ & family

  5. Amri says:

    Wah Kak Zarina, mahukah?

    Boleh diarrange nanti-nanti

  6. Amri says:

    Mahir, hari ni 10 degree tadi

  7. MENGAPA KU TAK DAPAT OSCAR NOD???

  8. Amri says:

    Oscar nod for what Halim?

  9. WaReMoN says:

    ang x balik cuti ka?

  10. Amri says:

    Tak cuti la Fariz. Cuti untuk undergrad ja

Leave a Reply

See also: