define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Come and go - Pagi Hari di Durham

Come and go

“The blogs are back, the blogs are back”, ala-ala nyanyi lagu HSM3 – The Boys Are Back.

Anyway, ada beberapa post yang terhilang dek kerana maintenance server. Tak apalah. Dulu-dulu aku sangat sayang benda-benda kepunyaan aku. Mainan-mainan, buku-buku Doraemon etc.

Tapi sejak aku mula ada anak menakan waktu Form 1, satu demi satu, diorang pula sangat aktif, dan mula satu demi satu bebenda akan rosak, atau buku akan terkoyak, aku dah tak kisah sangat dah kalau hilang-hilang benda-benda ni atau memori lama. Sayang juga, tapi tak apalah.

Itu sebab waktu aku balik tahun lepas, naik jer kereta selepas sampai di airport Pulau Pinang, dia tunjuk handheld DS yang rosak. DS tu aku beli kat diorang. Aku kata ‘tak apalah’, dan dia kemudian ke row belakang MPV abang ipar aku dan bagitau dekat anak menakan aku yang lain, ‘weh, Pak Tam tak marah pun’ walau benda itu rosak.

Begini rasanya:-

{mode drama bermula}

Kamu kata, “tapi.. ini semuakan berharga… sayanglah kalau benda-benda yang dikumpul hilang begitu sahaja…”, nadamu manja.

“Tak apa,” balasku. “Hidup inikan sementara sahaja, semuanya datang dan pergi, biar semuanya kekal di memori.. ” sambil tanganku menuding ke kepala, “.. dan tersemat di sini.. ” sambilku menepuk dada memaksudkan hati. Aku tersenyum.

(cue: awwww)

{mode drama tamat}

Hehe.

Anyway, 3.09 am sekarang ni. Rumah  tengah meriah sikit sebab Hafidz dan Sam sedang main Call of Duty sekarang nih. Iskandar sleepover sini weekend nih sebab roommate dia ada tetamu, tapi dia dah masuk tidur dah.

Oh oh oh, baru nak teringat cerita vain.

Hari tu pergi birthday party Haziq kat Newcastle. So, sementara menunggu ketibaan birthday guy, aku sempatlah melepak-lepak dengan kawan-kawan dia dan Shuki (diorang ni yang aku jumpa kat London hari tu tu). So, aku pun ala-ala mode beramah mesra, pergi sembang-sembang antara satu sama lain.

Duduk dengan bunch of guys, suddenly this guy asked me, ‘are you from Brunei?’

Apakan? Nada pula aku cakap Brunei. But anyway…

lepas tu lepak dengan this group of girls which Shuki dengan penuh semangat mempromote aku punya video Youtube. Haish.

Then the other group of girls, this girl told me she recognize me and already did the search on Google (apparently browsing net on the phone is crazy popular these days). Then come the questions from them. Harus aku terasa seperti popular sedikit-sedikit.

Q: Macam mana boleh start translate lagu?

Q: Apa lagu baru yang akan ditranslate.

etc etc.

Walaupun lepas itu aku mula terfikir, is this how it’s gonna be in Malaysia when I’m back???

I told Mahadi, Hafidz and Amalina about it (although Amalina probably believe it half-heartedly) that I’m actually a bit of nervous, if people do recognize me all the time when I’m back home. You see, currently doing it from here is fun, just post it on the net, and that’s it. Keluar pekan, I’m invisible like any other people. Well, we’ll see. Probably people won’t really care, and I think I would not mind about it that much.

Anyway. The blog is back peeps:)

Ahem, perlukah meroyan bila blog off sehari dua…. keke

pasir

Tambahan: Baru anak sepupu aku tag gambar aku (so, ni curik dari FB dia). That’s me on the right :)


2 Responses to “Come and go”

  1. WaReMoN says:

    Pergh, amat vain!

    Anyway, kalu ang ada fan yg byk kt sini, mungkin diorg akan kenal la kot. jadi mcm, “woohoo, abg Amri!! w00t w00t!!” XD

  2. Amalina dan hp kesayangan says:

    Bukan half-hearted lah. I have a conviction u’ll get thru it that’s all

Leave a Reply

See also: