define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Sweet heaven I’m in love again - Pagi Hari di Durham

Sweet heaven I’m in love again

I

Thanks for the comments on Gurindam Benci. Kamu kamu yang lain, thanks for the smiles:)

“Dia itu macam mana?”

“Okey ja”

“Dia tu minat ja kat kamu, kamu tahu tak?”

“Tahu, tapi dia pun tahu yang saya taklah minat pada dia, setakat mahu kawan saja, dan dia pun faham, dan dia pun tak berharap.”

“Okeh.”

Ahem, saja bagi perenggan penuh drama sebab lama tak update Belum Ku Temu.

II

Faizal dan Mirza patutnya kat London dah sekarang ni. Catch flight pagi esok. A bit sorry for them, sebab aku memang tak melayan sangat sepanjang diorang kat Durham. Banyak masalah jiwa-jiwa yang perlu diuruskan. Bak mesej FB yang aku hantar pada teacher aku, aku kata ‘makan tak kenyang, tidur tak lena, mandi tak basah dek kerana research’.

III

Shuki dan Haziq ialah dua orang budak Newcastle yang aku kenal waktu kat Malaysian Hall. Tetiba kat Malaysian Hall hari tu, ternampak kertas kerja “Amazing Race : Manchester Edition” atas meja makan diorang. Terus aku tegur minta info. Rupanya diorang belajar kat Newcastle.

Weekend lepas jumpa lagi diorang waktu kat CNY punya sambutan anjuran Durham Malaysian Society.

Haziq tengah dok promo restoran Melayu yang baru buka kat Newcastle. Akan aku pergi nanti bila dah free sikit.

Shuki dok promo Malaysian Ball katanya. Katanya mahu cari partner untuk aku. Motip sangat!

Hari tu anak sepupu aku agaknya mahu melawak, nak introduce aku pada kawan dia. Harus kena ayat ‘Pak Tam boleh cari senirik!’ P.S: Pak Tam is what I’ve being called at home.

Oh, sambung cerita Shuki. Tetiba tadi lepas audition, Shuki called. Cakap yang dia tunjuk gambar aku kat kawan dia di Newcastle. Tetiba kawan dia cakap something like ‘oh, ni yang nyanyi kat Youtube tu’. Shuki balas ‘dari Durham ni’, ‘ha ah, dari Durham lah’. Harus aku ala-ala perasan sikit. Hehe.

Oh, itu saja point of this chapter. Keke

IV

Dah tengok gambar Hafidz yang cool? Sila tengok di sini. Aku tunjuk gambar tu kat Hafidz. Sekali dia cakap, ‘ala.. rosak imej!’. Haha. I was being ‘oh cool’, and ‘wah wah’ about the pix, but he was bit embarassed by it. But it’s true la, untuk video klip nih, Hafidz telah aku suruh appear ala-ala imej super confident and all, which is not really Hafidz in real life. He’s playful and friendly.

V

Oh audition? Dalam semak-semak kepala otak, masih pergi audition musical. Saja mahu release tension. Senyap jer… tak dapat kot.

Meh, I could not care more. Banyak sangat benda di kepala otak pada ketika ini.

But the audition was nice. Muzikal Copacabana. So, aku dig in Wikipedia cari lagu yang memang ada dalam muzikal itu. Directornya perempuan, so ketika aku menyanyi, dia ada bagi reaksi-reaksi fangirls (ini ayat over, sorry).

Oh, nyanyi lagu Sweet Heaven I’m In Love Again. Sekarang sedikit terlekat pulak lagu tu dalam kepala.

VI

That’s it.


3 Responses to “Sweet heaven I’m in love again”

  1. Nisa says:

    mcm tu, cepat2 la update Belum ku Temu kalau ada ms…

  2. mahir says:

    hafiz ada potensi teeheee :D

    sambung belum ku temu! kalau la novel tu tesis, wuwuwuwuwuwu, mesti dah siap,submit dan dah dipublish!

  3. blubell says:

    Wah audition Copacabana? Kemain nama ala-ala berorientasikan skirt rambu warna-warni. (sebelum google)

    (Lepas google) oh..

Leave a Reply

See also: