define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 1pm: Ini bukan lagu cinta - Pagi Hari di Durham

1pm: Ini bukan lagu cinta

Uploading!!!

And 1pm (Malaysia time): that’s the time I’m aiming to release it (or actually changing setting of the video from private to public).

Sendiri excited dengan hasil akhir. Well, vocal wise ~ meh… I need some sound engineer to make it sounds better. But video wise ~ well, I know where I can actually improve it ~ but if I keep spending time on it, I won’t be doing other stuff.

So yeah.

I’m excited. Semalam dah sneak preview pada Amalina dan Kak Nur, later pada Sam, ex-housemate aku yang datang main game semalam. I’m satisfied with their response:)

Some facts:

- about 1 months and half ~ tempoh masa antara hari pertama record video dan hari release. Kalau campur draft recording, tambah lagi seminggu dua kot.

- still glad that I fell down on the third day and being captured on the camera. Well, something that I didn’t tell you is that we do one scene multiple time. Dan scene jatuh tu pun buat 2-3 kali. Tapi kali pertama tu memang terjatuh. Kali kedua nak berpura-pura terjatuh, tapi memang terjatuh secara tak sengaja. Amalina cakap nampak real jatuh tu. Memang real pun:)

- minggu lepas pergi rakam part Hafidz kat city. Kitorang keluar 3 pagi, tapi pergi rakam part aku dulu sebab part Hafidz nak rakam kat city betul-betul dan tempat tu ada orang lagi yang night out. By 3 pagi lebih, bar-bar, club-club dah tutup baru lah sunyi, baru kitorang gi rakam part Hafidz. Tapi part yang rakam aku malam tu, aku tak guna langsung sebab nampak macam discontinuity ja. Oh, semua tu part nyanyi, bukan part lari-lari.

- Ini adalah lagu adaptasi. Lagu hits di Jerman. Tapi aku adaptasi kepada BM. Bukan terjemah. Sebab lirik dia tak sesuai diterjemah. So I wonder what would be the reaction of the listeners, sebab kiranya lagu ni baru didengar lah. Mahir dah dipreview bulan 12 hari tu lagi, dia cakap wording ‘cinta’ itu yang catchy. We’ll see :)

- Sebenarnya plan untuk buat rakaman waktu kat Dundee waktu trip dengan Hafidz, Amalina dan Syafiqah, tapi takde kesempatan, jadi shooting around Durham saja.

- Telah memaksa Hafidz beli baju dan cap untuk video ini. Even paksa beli shades tapi tak pakai pun. Funnily when I show his own picture (that I put on FB), he went like ‘aaah, rosak imej’. Haha.

- Lirik lagu ini agak celaru. I’m hoping people would understand what it means. The title is ‘Cinta’ but again, ini bukan lagu cinta :)

1pm boys and girls!


8 Responses to “1pm: Ini bukan lagu cinta”

  1. tulip says:

    waiting ;)

  2. tulip says:

    OMG!! nice vieewww !!! *like* :)

  3. khalidah says:

    sudah pukul 1… di manakah ia…:)

  4. Nisa says:

    *thumbs up*
    lagu ni sesuai tuk motivate diri~~ good2

  5. Nisa says:

    last part t’perasan 2010…

  6. blubell says:

    Yayy!!! Ko mesti akan rasa gembira untuk buat kerja! yeah!! Tahniah!! :D

  7. Kamilah says:

    The ‘cinta’ part IS catchy!

  8. Claypath Hibiscus says:

    Good job :)

Leave a Reply

See also: