define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Payung - Pagi Hari di Durham

Payung

Ini cerita fasal payung.
ny

Ini gambar payung I Love New York yang aku kutip kat bakul sampah kat park kat London. Sedikit tragis dengarnya bunyi – kutip kat bakul sampah.

Ari tu la. Waktu kitorang kat London, tetiba hujan. Well, Scotland tetiba bersalji balik, so hujan is a better alternative. Aku tak bawak payung. Memula waktu jalan kat Oxford Street, dah hujan, tetiba ternampak payung Elle yang ditinggalkan tanpa tuan punya di tengah-tengah jalan dalam kesesakan manusia di London.

Nak kutip, tak? Nak kutip, tak? Disebabkan aku punya rasa tidak mahu basah lebih tinggi dari ego menggunakan payung Elle, maka aku amik jugak.

Kat park yang sebelah Buckingham Palace tuh, St James Park kalau tak silap, tetiba nampak payung dalam bakul sampah yang separa kosong. Aku pun try test. Payung ni rosak sikit jer kat atas tu, tapi agaknya orang-orang posh kot, terus buang.

Moral of the story. Takyahlah risau kalau tak bawak payung di kota London. Bleh cari di tong-tong sampah berdekatan. Kalau bawak pin ke, lagi bagus untuk adjust part-part yang maybe rosak. Kalau dikatakan orang gila sebab memunggah tong sampah, aku tak bertanggungjawab.


9 Responses to “Payung”

  1. Kamilah says:

    It’s Green Park!

  2. Nisa says:

    huhuhuhu.. lucu gak u ne..
    sggup kutip payung kt bkul smph..
    but not bad la..
    demi xnk bsh…

  3. WaReMoN says:

    Ah, I totally agree with your method :D

  4. cikawin says:

    nyanyi sket lagu ‘payung’.. hehe..

  5. Nisa says:

    hi.. urmm.. can i get ur email ym..??
    if cant, its ok..

  6. Lutfi Amri says:

    Nisa, sorry, tak share YM

  7. Nisa says:

    urmm…
    xpelah…
    i juz asking..
    biar pn ad skit kcwa..
    huhuhu..

  8. zeah says:

    jimat kos beli payung….. aku suka tue… hehehe

  9. Mahadi says:

    weh, payung tu ada kt rumah aku skrg. camna la bleh terbawak balik payung kutip tuh….

Leave a Reply

See also: