define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Fasa - Pagi Hari di Durham

Fasa

Jisim badan kekal 57kg dalam tempoh seminggu. Happy. Maksudnya dah jadi isi. Kalau tak, 57kg tu sebab makan banyak-banyak sepanjang hari, pastu bila bangun tido, dah jatuh 55.8kg camtu. Misi menambah jisim berat badan diteruskan.

Hari ini mahu lancarkan kempen ’1/2 pounder burger a day’ week.

Teringat fasal perbualan dengan Hafidz fasal jisim dan berat. Berat ialah weigh. Jisim ialah mass. Bebudak Brunei memang belajar sains dalam BI sejak awal. So diorang tak tahu ‘jisim’. Ahem, bebudak Malaysia tahukah?

Juga berbincang fasal jarak dan sesaran. Tapi dah terlupa apa Hafidz bagitau sesaran dalam BI. Maybe Mahadi boleh mencelah?

Oh, juga teringat bersembang dengan Hafidz fasal lagu (tetiba jump topic) dalam kereta itu hari.

Lagu Carrie Underwood – Cowboy Cassanova.

You better take it from me, that boy is like a disease

Kitorang cakap, Carrie Underwood taknak, tapi Lady Gaga nak (rujuk lagu Bad Romance). Tetiba Kak Khalidah chatted about this last night which kinda make me remember of my conversation with Hafidz. So, good boy for Carrie, bad boy for Lady Gaga (and Alexandra Burke). Ahem, so called good boy la kan.

[If you don't get the humour in perenggan yang dibirukan, don't worry. Skip it]

Tadi aku call mak aku. Tetiba ayah aku bagitau ada insurans rumah atas nama aku di rumah di Pokok Sena (kalau tak silap). Apakah? Like I expected, mak dan ayah aku sudah buat spekulasi yang aku membeli rumah di luar pengetahuan mereka. Sentap.

Ada sesapa yang beli rumah dan boh nama aku ke? Ada fangirl-fangirl yang telah mensponsor ke?

Sepengetahuan aku, aku masih belum punya mana-mana cougar yang mensponsor (ini bukan open advertisement mencari).

Anyway, maybe syarikat takaful silap kot, hantar kat wrong person. Tapi pelik gak kan sebab nama penuh dan siap tahu alamat rumah aku.

Anyhow. That’s it.

Damn the joke in this post is kinda dry, but hey…


6 Responses to “Fasa”

  1. Mahadi says:

    sesaran-displacement weh……………….

  2. Mahadi says:

    er…. ada kot yang sponsor secara senyap2 nak surprise rumah kat pokok sena tu. small town, not bad place at all

  3. khalidah says:

    jisim dan berat : mass and weight ….dari sekolah lagi lah…haiyo…. konsep sgt kan…:D

    Beli rumah: phew..jauh perancangan tu… er…cougar..fangurl…hohohohohooo

  4. Lutfi Amri says:

    kak khalidah, not complaining bout jisim and berat = mass and weight.

    im complaining the other way around. got me?

  5. khalidah says:

    nope… (mode blur)..cheers… :)

    btw: S & D giv response but I guess nothing yet at this mo.. :)

  6. SeMiN says:

    ehem…dah ada umah kat pokok sena tuh…kena lah cr istilah jisim dan berat dlm bahasa siam pulak …huhuhuhu :-)

Leave a Reply

See also: