define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Sleepy - Pagi Hari di Durham

Sleepy

1.55 pagi. Mengantuk. Sejak balik Europe, aku hilang kekuatan untuk paksa berjaga. Mungkin disebabkan waktu backpacking, asal ada peluang untuk tidur atas kereta api, aku akan tidur. Jadi sekarang lebih mudah untuk tidur. That is actually good.

Bukan apa, nak paksa berjaga sebab 3.25 Subuh dah masuk. Kalau stay up, boleh makan nak sebelum masuk Subuh. Terfikir, kalau berjaga sepanjang malam, kemudian mengunyah apa-apa yang ada setiap setengah jam, ada lagikah konsep bersahur?

UK puasa panjang tahun ini. 3.25 subuh, berbuka 8 lebih. Tapi cuaca sejuk, jadi takdalah terasa kering seperti di Malaysia. Plus dek niat puasa, so perut tidaklah meragam (tapi cranky itu bukan sekadar apabila lapar bagi aku, so cranky masih ada tapi kurang la sikit kot).

Uh. Ngantuk.

Tidur lah sekejap.


4 Responses to “Sleepy”

  1. SeMiN says:

    hmmmm…. ubat kpd ngantuk…tidoq…, ubat kepada lapaq…makan…. ubat kpd malas apa ekkk? :-))

  2. zeah says:

    rosmin… ubat malas adalah shoppingggg!!!… or or main UNO… hehehehe….

    Well bulan puasa ni memang akan lebih kepada tidur… mungkin penat kot…. or mungkin.. entah lah..

    ohh lutfi.. kau ingat tak lagu yg aku selalu nyanyikan… “Ada anak bertanya pada bapaknya… buat apa berlapar lapar puasa…. Ada anak bertanya pada babaknya…. tadarus terawikh apalah gunanya…”..

    hah… aku dah dengar dah lagu tue dan kau dah dapat jawapannya…. hahahaha… jawapannya adalah…

    ~berlapar mengajar kita rendah diri selalu…. tadurus memahami kitab suci… tarawikh pula mendekatkan diri pada ilahi….~… ni jawapannya… masa aku dengar lagu ni kan… aku ingat kat kau pulak lutfi sebab kau tegur aku yang aku nyanyi tak pernahnya habis… heheheheheheheheh

  3. Lutfi Amri says:

    main UNO ~ I was thinking of that answer when I read Rosmin’s question. Haha.

  4. SeMiN says:

    hmmm you guys provide a great answer … nampaknya kena main UNO jer lah ekkkk? ke ke ke ke! tapi dah tak cukup geng la plak… boleh main secara virtual kot?

Leave a Reply

See also: