define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2009 August - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘August, 2009’

Congrats kak!

[Ini scheduled entry] A big congratulations to my sisters for her convocation tomorrow as she received Masters in Translation in USM. I’m so proud of you:)

Euro backpack: No 1 – Pink in Praha

Salam orang kelana, Sekarang ini aku sedang dari dalam common room Youth Hostel di bumi Czech (ini starting ala-ala smart sebab nak dapatkan mood plus Mahadi kat sebelah, keke). Alhamdulillah, kami dah berjaya merentas beberapa negara dalam tempoh 3 hari kami berada di sini. Highlight perjalanan setakat ini Hari 1 – Jumaat – sampai di […]

Trip

Sebenarnya tengah lapar. Perangatkan ayam bakar itu hari dalam microwave sambil membasuh tupperware. Tetiba terasa idea nak tulis blog. Selalu macam itu. Kalau lapar, idea hendak tulis blog itu menjadi-jadi. Tahu yang hasil tulisan sedap dibaca (perasan keh) ataupun sekurang-kurangnya flownya menarik. Barang masih belum dipack. Sebenarnya, baju-baju semua tu tak lah sepatutnya ambil masa […]

EU Checklist

Checklist untuk trip Jumaat ini Tiket 1. Tiket Interrail 2. Check in dan print tiket flight pergi 3. Print tiket flight balik 4. Print slip hotel dan peta setiap satu Pakaian 1. Selipar (kalau-kalau hujan nanti) 2. Basuh T-shirt hijau Nintendo untuk dibawa 3. T-shirt Superman 4. Seluar 3/4 5. Appropriate number of socks 6. […]

Makanan

I Nih tengah menunggu ayam panggang. Tu sebab menulis blog sekejap II Petang tadi masak maggi kari guna perencah kari daging. Mak aku selalu advice supaya tak guna perencah yang ada sekali dalam pack tu sebab banyak ajinomoto dalam tuh. Plus, rasanya lebih sedap kalau tak guna perencah tuh, instead guna perencah kari yang guna […]

Metrocentre

Semalam ke MetroCentre di Newcastle. Shopping sedikit barang untuk persediaan backpacking. Aku sedikit berbolak-balik nak beli beg backpackers. Sebab cadangnya sekadar nak bawa beg biasa. Tapi dek kerana diyakinkan oleh Rosmin (dan Mahadi melalui telefon) yang keperluan beg yang lebih besar disebabkan kitorang punya plan jalan dalam 10 hari, so aku beli jugak. Plus, beli […]

Si tukang kira

1 ‘Sibuk berkebun?’ ‘Sibuk. Demi untuk mencari sesuap nasi dan pakaian untuk keluarga. Baik aku kembali ke kerja. Nanti marah pula si tuan tanah.’ ‘Pergilah. Aku pun ada urusan dengan tuan tanah’. Ring ring. Ring ring. Tidak diangkat. Sibuk berkebun agaknya tuan tanah. Ring ring. ‘Hello’, sapa tuan tanah. Aku memberi salam. ‘Sibuk berkebun nampaknya. […]