define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Ogos - Pagi Hari di Durham

Ogos

Hantar

Tadi pergi hantar Arni kat train station. Dia dah nak balik Brunei esok lusa. Wah, ini mark kawan-kawan pakat-pakat balik nih. Andy balik akhir bulan nih. Nanti lepas raya, Rosmin pun balik kutip data. Pastu Kak Zila pulak bila dah abis writing. Habis dah geng main bintang. Oh, tapi Kam datang balik bila semester baru bukak. Kam! Recruit new people to play Star Board… please.

Dulu waktu kat Brunel, aku satu tahun jer. So bila abis sidang, aku pun balik sekali. Sini, lebih dari setahun, so bila masuk sem baru, aku terus mati kutu takde geng. Waktu Masters dulu dapat cari geng sebab ada kawan-kawan sekursus. Sekarang buat research sendiri-sendiri, dan pendefinisian sosial orang UK ialah lepak kat bar malam-malam, susah lah sikit nak cari geng. Tapi, takpe patah tumbuh hilang berganti (adeh, memujuk diri sendiri pulak).

Jap, rasanya dulu pernah tulis post yang lebih kurang sama. Meh aku browse post lama-lama jap

[Membrowse]

Tak jumpa.

But I guess the sweetness is when in future we meet again all of the friends we are fond of. Teringat ayah aku yang bila dia posa 6, pastu kawan-kawan lama dia datang, dia akan berbuka. Dulu aku fikir, posa jer la. Tak yahlah bukak kan. My dad said that dia nak hormat tetamu. But I guess it’s not just about any visitors. They must meant a great deal for him that he break that fast (and it took me years to understand this?)

Anyway..

Waktu kat Venice ari tu, aku tertengok channel mtv Jerman, Viva. Salah satu lagu ni menarik perhatian aku. Balik UK, aku cari balik (sebab sempat rakam sikit video klip dia dari tv).

Sportfreunder Stiller – Ein Kompliment

which a part of the lyrics appear under the title of this blog:-

“Ich wollte dir nur mal eben sagen, dass du das Größte für mich bist”

yang bermaksud

“I just wanted to tell you, that you mean the world to me”

Größte tuh maksudnya largest (Bablefish) tapi ada mamat mana ntah translate kan kepada the world, patut lebih tepat base on perspective kot.

Aku paling suka rangkap ini sebab seperti lawak tapi dinyanyikan dengan penuh serius.

Wenn man so will,
One could say
bist du meine Chill-Out Area,
You are my chill out area,
meine Feiertage in jedem Jahr,
My holidays in every year,
meine Süßwarenabteilung im Supermarkt.
My sweets division at the supermarket.

Engkau seperti department coklat di supermarket; sense of romantika orang Europe lagi mengarut (jeling Cik Pengurus yang disuruh cari mana-mana orang Europe)


13 Responses to “Ogos”

  1. SeMiN says:

    “…Ich wollte dir nur mal eben sagen, dass du das Größte für mich bist…” wah dah pakai tag line baru nampakkkkk! kui kui kui… ada makna tuhhh ..(tgh sedih nih…. kawan2 dah balik…nanti tinggai la aku sesorang di pagi Aidilfitri…..)

  2. Lutfi Amri says:

    oih, Kak Zila ada. Pi la beraya dengan Mahadi

  3. Ecah says:

    hee , selamat bepuase , :)

  4. alien mulut besar says:

    tammolah org eropah

    ‘kanda sayang dinda?’
    ‘sayang’
    ‘banyak mana?’
    ‘sebanyak ketulan coklat di dalam supermarket’
    fail okeh

  5. tra says:

    aku rasa romantik apa…kind of sweet yang lawak

    kasih ku macam cokelat di giant/ tesco. kan mcm sweet dan lawak.hahahaha

  6. Lutfi Amri says:

    Abang Tra, kalau coklat di Harrods, nampak kelas sikit:D

  7. cik.erin says:

    Hallo. Ich bin Erin von Malaysia und ich habe Ihre Verbindung in Youtube gefunden. Große Aufgabe!
    *aiyaiiyaii.. budak baru belajar:D

  8. zeah says:

    wah wah… aku suka…. suka dengan ayat romantik yang bersangkut paut dengan coklat….. tapi kan… bila dia cakap engkau umpama department coklat… macam berkias2 pulak.. as if aku akan mendatangkan penyakit pada dia kalau diambik terlalu banyak…. hahahaha….. kesian pulak bunyinya kan…. hehehe….

    Geng Game Bintang?… aku nakkkkkkkk… InsyaAllah… kalau di izinkan… pasti aku kan ke durham sebelum kau habis study kau lutfi… tu pun kalau di izinkan Allah… Kalau tidak… kau bungkis itu game dan kita akan main kat kampung kau di Malaysia… ok…

  9. Lutfi Amri says:

    Cik Erin, tak lah reti pun saya berbahasa Jerman. Setakat baca translation orang lain jer.

    Zeah, engkau umpama Chocodips dari Tesco Extra. Boleh?
    Haha

  10. Kamilah says:

    Bila KakZila nak balik Malaysia? tak sempat jumpa dia before I went home masa tu! sigh..

    Hmm.. siapa lagi yang nak main yeah? Zeah, bah ke Durham next summer ah! hehe.. ada summer sale! lol..
    ohh InsyaAllah, more Bruneians are coming to Durham (and Teeside) this year.. ada juniors! I’ll ask them if they want to join! huhu..

  11. nzila says:

    Hey..kam! macam mana cairo panas ke?..insyaAllah kita berjumpa lagi di Durham.

  12. zeah says:

    lutfi, wah kau sama kan aku dgn chocodips? So sweet of u lutfi. Hahaha. Hehe bagus2. Aku suka dan rindu dgn chocodips! Hehe. Hantar tuk aku! Maklum bulan puasa ni semua nak dmakan. Haha.

    Kam… Yea summer sale!! Shopping! Shopping! Hehe. Btw kam, jom sungkai luar! Ramai2 tani. Its gonna be fun. Sementara nunggu sungkai, we can play UNO! Hehehe.

  13. Kamilah says:

    KakZila! hee.. Cairo panaaas! tpi after 2weeks kat sana.. macam dah biasa dah! eseh.. tak lah, nak jugak ada aircond!

    Zeah.. BAAAHH I’m on! bila mau sungkai out?? hee.. aku nada UNO, ko ada? hee..

Leave a Reply

See also: