define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Imaginary List - Pagi Hari di Durham

Imaginary List

[Bahagian kedua post ini mengandungi luahan perasaan yang memaparkan imej tidak cool penulis. Fangirls, sila skip (Boleh macam tu Kak Dijah?)]

Climb

Hari ni pergi ikut Andy ke Climbing Centre lagi. Tapi hari ni kurang motivasi untuk memanjat, biarpun dah bawa kamera. Mungkin sebab kepenatan semalam tidur tak cukup. Tapi dapatlah amik gambar sikit-sikit. Dan kali ni aku takde headrush bila terjun ke bawah:)climb

Ni second time aku pergi. Andy dah buat nih berzaman dah.

climb2Tuh pose Andy ala-ala kat space training.

Maybe lepas nih tak gi dah kot. Since Andy balik waktu bulan posa, dan in between this and that, dah ada macam-macam plan. But I guess I love to try new stuff. It made me able to tick it out of my non-exisiting list:)

No new project

For the moment, takde new project. Baik video log mahupun translation. Ada attempt, tapi terbengkalai. Sedikit tidak bersemangat. Walaupun mendapat komen-komen bermotivasi dari Youtube sejak 2-3 hari ni (dan sokongan moral tak berbelah bahagi dari Cik Pengurus), komen-komen ‘puaka’ yang ditinggalkan melemahkan semangat aku. Oh, tak perlu cari. Aku dah delete. Aku tak delete critizing comments dalam Youtube. Just yang berbentuk racist ataupun yang ada mencarut-carut ataupun yang giler kejam jer yang aku delete.

Rosmin kata, ‘peduli apa orang nak kata’. But I guess I’m that kind of guy who cares about what people say. Well.

Tapi, I remind myself komen yang ditinggalkan oleh seorang nih dalam forum Faizal Tahir. Forumnya di sini.

Kat page 2, dia cakap

after all he’s an amateur….
courageux..!!’

which somehow I feel really nice about it. I do think that sometimes people are being too critical about what they see on Youtube. For crying out loud, this whole project thingy is supposed to be for fun and to widen up my video editing experience (as I’m kinda like my own editing in Leavin Out All The Rest, bleh perasan camtu?). And come on people! It’s Youtube! You can click, you can stop. It’s not like a song played in the radio.

Keke. Teremosi pulak.

So, ‘getting haters out of Youtube’, that can also be cross out from my imaginary list:)



6 Responses to “Imaginary List”

  1. alien mulut besar says:

    Pling, *muncul sambil bawak tongkat sakti*
    Hey, suppose benda nih menjadi sesuatu yang menggembirakan kan? Manusia akan terus bercakap. Sentiasa ada yang tak suka. Bila ramai orang kritik, bila ramai orang komen, tandanya you makin hot dan lebih dikenali. Orang aware lagu2 yang you nyanyikan dan amik inisiatif embed kat forum blog segala. Macam I kan, kalau artis2 hidung darah dan lagu-lagu menarik kompom I boh kat blog. Kalau tak best jangan harapla I nak boh. So, encik ALAR, hakikatnya anda makin dikenali dan ramai yang suka. Dikeji tu perkara biasa, sedangkan senior-seniormu ini yang tak rakam lagu dan tak buat videoklip pon dok kena keji..kehkehkeh. An on top of that jangan lupa ramai fangirls meroyan, ops, suka. So, bila you down fangirls akan berduka. I tak boleh bayangkan kalau Yamapi tetiba down sebab orang kutuk dia nyanyi life tak sedap. Pasti hidup I gelap gelita.

    I hate to say this, tapi kali ini saja – suara hang lagi sedap dari yamapi..tapi i tetap memberi sokongan tak berbelah bahagi pada yamapi walaupun abang tra cakap yamapi tu macam apek tak cukup zat..kekeke

    Be proud of yourself because we are proud of you. Enjoy translating new songs because we enjoy listening to ‘em.

    ~menaip sambil sinsing lengan, bersedia bertindak mengikut arahan..hiks

  2. zeah says:

    I guess i know how you feel ( I guess je)… Alah lutfi… manusia kan penuh dengan PHD (Penyakit Hasad Dengki)… kalau drg tengok best dan drg tak boleh buat, comfirm lah nak jatuhkan org tue…. dont take it to the heart… bak kata org brunei… jangan kejiwa… teruskan usaha lutfi… dont care what people say…. but just care about the people who knows u… macam aku, Alien mulut besar dan juga pengeji-ngeji (mode keji on…) yang kau sayang nie…. oppsss (mode keji off….) bukan pengeji tapi kengkawan….so kau teruskan lah translating lagu dan buat video… :P

  3. zeah says:

    aku jugak setuju dengan Kak Alien kita tue….. Im proud of U!!!!

  4. alien mulut besar says:

    *gimme ten zeah* ~papppp

  5. Achik says:

    abaikan jer Am, cakap2 orang
    believe in urself
    after all, we all proud of you

  6. Nurul says:

    Lutfi ignore people saying but I do think what u do people would not have done it… Aku setuju dgn dorang I am proud of you n be one of your friend. Jgn dengar cakap org, yg penting all your friends bagi sokongan oraitz~~~ Teruskan usaha n aku tetap sokong kau chaiyo(hehe)

Leave a Reply

See also: