define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2009 August 18 - Pagi Hari di Durham

Posts on ‘August 18th, 2009’

Tenang No 2

Tajuk entri ini seperti tiru tajuk cerita Halim. Keke. Complaint Ingat tak cerita aku tak boleh bawak keluar duit waktu kat London jalan-jalan dengan Rosmin, Arni dan Kam and her sis itu hari? (Rujuk Hot and Cold 2). Ada problem belakang tabir banking system yang aku tak ingin ambil tahu. Bagaimanapun, dek kerana tidak puas […]

Tenang

Hari ini adalah hari yang tenang. Mahadi berangkat pulang dalam 3.30 petang. Aku pergi ke Pekan Durham kerana hendak makan croissant. Tiba-tiba terindu nak makan croissant dek kerana hari tu asyik mentekedarah croissant ketika backpacking. Badan sedikit tidak sedap. Mungkin kerana perubahan cuaca mengejut. Tidaklah panas badan. Tak demam (kena clarify sebab nanti mulalah orang […]

Back here

Sudah sampai balik di Durham pukul 7 lebih tadi. Untuk dinner, Rosmin dan Mahadi masak udang, sambal bilis dan cabai tumbuk (a.k.a sambal belacan). Sangat sedap. Bak kata Rosmin, ‘pusing satu Europe, balik cari sambal belacan’, lebih kurang macam tulah bunyinya. Alhamdulillah, kitorang berjaya pusing 9 negara dalam 10 hari. Backpacking nih salah satu kaedah […]