define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Gone Bad - Pagi Hari di Durham

Gone Bad

I

Lagu Rihanna – Good Girl Gone Bad tetiba catch my ears since yesterday. Kinda like the simplicity of it kot. Lyrics dia cam agak sedih plak.

Anyway…

II

Sejak 2-3 hari ni duk rajin lepak dengan Andy. Sambil dia ber’culture shock’ akan budaya dan keadaan UK. Semalam dia bagitau yang bas tak berhenti waktu dia kat bus stop. Aku dan John yang mendengar cerita tu, pelik sekejap.

Tahan tak? Kitorang tanya.

Kena tahan ke? Dia soal balik. Dia tak biasa. Sebab kat US kalau ada orang kat bus stop, memang bas akan berhenti ala-ala macam bas USM. Kat sini memang kena lambai-lambai la.

Macam biasa, aku boleh relate dengan orang US dek kerana tengok citer US banyak sangat. Sampaikan fraternity/sorority system pun aku tahu dan bleh bayangkan bila dia cerita.

‘Tengok Mcgyver tak?’, dia tanya.

‘Tengok….’, aku jawab. John, flatmate UK aku tak tahu. Tak masuk UKlah cerita itu.

III

Sekarang nih Youtube menstuckkan counter bila reach 300 camtu. Sebab Youtube implement sistem apa ntah. Disebabkan orang play banyak kali kot untuk satu video, counter dia automatically terstuck (jeling Cik Pengurus). So lagu Situasi, baru gerak balik counter dia hari ini.

Oh, ada soalan-soalan sentap sejak kebelakangan ini. Lagu I’m Yours itu siapa yang nyanyi? Sabar yer Cik Pengurus dan rakan-rakan. Patut ke korang yang lebih over dari aku? Keke. Cool jer. Cool itu macho. Oops.

IV

Oh, sempat tunjuk Amazing Race Durham episod 1 kat Andy. Zeah, dia gelak part ‘elimination is on my mind’ sebab dia rasa cam sangat bersemangat okeh. Keke.

V

Dah 4.16 pagi. Japgi nak gi basuh pinggan sebelum tido..


6 Responses to “Gone Bad”

  1. alien mulut besar says:

    I – sudah download yer, jadik tak perlu jeling-jeling I..adalah tu fangirl yg play banyak kali. *jeling balik*
    Haish, memula mmg I tak sentap pasal org tanya tu kan sebab I ingat ala2 suam-suam kuku je publisitinya..Bila I masuk myspace n youtube, hangin satu badan okeh. I nak sangat Alan tu muncul depan kita. Kalau dia setuju jadik adik ikan baru I gugurkan sebarang pertuduhan..keke.
    Am punya suara, Alan dapat nama kannnn?

    IV – No doubt zeah paling bersemangat waja dalam Amazing Race.hehe

  2. Lutfi Amri says:

    Keke.. oih, bawah umur lagi budak tuh.

  3. MAHADI says:

    Cool je? Sekarang ka. Awal2 ja hot2 aritu kan. opss takleh ckp, ilkang macho he…..

  4. zeah says:

    wah… bila org gelak aku… kau lah manusia yang paling seronok sangat… hahaha… wel at least alien dengan dia nampak aku sangat bersemangat…hehehe…. aku bukan pemenang.. tapi aku JUARA>… ingat tue… dan aku tak ‘tumpang luck’ sapa-sapa… betul tak mahadi?… hehehee

  5. Miss Pinky L says:

    Dearest Amri. I recently listening to your version of Faizal Tahir’s Cuba. It gave me an instant love and the lyrics you made was perfect for it. Anyway, I already subsribe to your Channel in Youtube. It was fun to see the songs translated in your own version. I was wondering if you’d do A song by Michael Jackson – Black or White as a tribute to Him. I had no other ways to contact you other than here….Hope to see more new vids from you. Take Care… Do Keep in Touch ya!

    p/s: Got any YM ID? maybe we could have chat once in a while.

  6. Lutfi Amri says:

    Wah keji ar Mahadi..

    Yer Zeah.. yer..

    Miss Pinky, first of all; the lyrics for Cuba was translated by my sis. She and her kids are huge fan of Faizal Tahir. Second, not a big fan of MJ. So, probably not gonna do his song.

    Thirdly, you can message me via Youtube or myspace. Myspace link is availabe on my channel (I forgot it as well..)

    And thanks for liking the songs :D

Leave a Reply

See also: