define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Game - Pagi Hari di Durham

Game

Game

I gave my DS to my nephews. I love playing with it when I was in Brunel. Sebab bila naik tube/train, amik masa lama. So nak kill time, boleh lah main DS. But since I’m in Durham, I rarely play with it. That’s why I gave it to my nephews. Mungkin jugak sebab budaya Durham berbeza. Jarang nampak bebudak muda dalam bas main DS/PSP. Berlainan dengan di London.

Now is different. I start to appreciate board game. Dulu waktu Zeah ada (dan Nurul, dan Zatul, dan Yasmin), kitorang selalu main UNO, Cluedo. Sometimes Scrabble. And a board game that I made. And we did Wii tournament (based on Wii Play and Wii Sports) where Andros also join along.

Recently, I try to revive the ‘game day’. So me, Rosmin, Arni and Kam had a board game day recently. Last time, it had always been me and Zeah who are against each other. But Zeah, you should know that there is a new rivalry in da house! It was Rosmin and Kam. I mean, I laughed seeing how competitive they are. Aiyo.

Summer

Since we hit Cardiff, it seems like the weather is getting cold in UK. Not that winter cold. Tapi kena bawak jacket kalau keluar rumah. Dan payung. Asyik hujan jer. Kasut yang aku pakai di Cardiff dah berbau sebab aku tak basuh. Hari tu lembab. Malasnya nak basuh kasut. Ish ish.

Straight forward

Berbual dengan seorang sahabat. I said (lebih kurang camnila),

‘ it’s not easy to be in a different culture. We might be kind of people who are straight forward. Say what you mean and mean what you say. Takde bahasa kiasan and sort. Some people are not use to it. So, know who your audience are. It will never be easy. Well, do things as long as it can make you happy and it’s not against belief and culture’. Well, we cannot make everyone happy aite?

Busy June

Selasa nih, 16hb nak pergi Cardiff lagi. Tak buat lagi slide. (Go Go!). Balik 19hb. Ke 20hb. Tak sure lak. Pastu 23hb nak gi Dundee untuk sambut konvo Mahadi. 25hb konvo dia dan 26hb ada Research Day kat department aku. Akan masuk dalam dewan untuk tengok, so it’s gonna be my first experience tengok orang konvo dari dalam dewan. Hopefully tak hujan yek Mahadi. Kalau tak takleh buat aksi-aksi baring atas rumput sambil pakai jubah konvo.


8 Responses to “Game”

  1. MAHADI says:

    yup2… hopefully

  2. Kamilah says:

    hahh! Rosmin tu dah ada semangat main game.. sampai ada strategy lagi nak kalahkan orang dalam main mini games tu! geram!! haha.. but hey it’s not just me yang rival rosmin lah.. arni jugak! hahaha.. but rosmin suka je nak buat aku geram coz according to him, aku emo! haha..
    but yeahh it has always been you that we wanted to beat! .. oh well.. NEXT TIME! hahahahhahaha.. *evil laugh*

    ohh hey hey.. cuaca hari ni best lah.. the sun is out! :D

  3. zeah says:

    Hahahaha… Ada org yg tak nak kalah ehh?.. wah itu sudah bagus… so lutfi… kau mesti kalahkan si kam dengan rosmin tue… kalau aku ada… confirm aku mesti menang punya… eh salah… aku bukan pemenang… aku adalah JUARA!!!!…

  4. nurul says:

    I miss playing the game with u lotzzz … apa eh c zeah ah aku selalu manang kali ah buleh …. hahahahahahahaha

  5. nurul & Zeah says:

    Ni aku dengan nurul… kitaorg kat sekolah sebenarnya… maklum murid2 cuti sekolah dan aku dengan nurul mesti jaga sekolah dan buat kerja yang tertentu… tapi rasanya kitaorg dah tersasar dari kerja yang sebenar… hahahahaha

  6. Lutfi Amri says:

    haha. conform tersasar.

    Ah Nurul!! Aku rindu teknik mengumpul kad yang kau guna

  7. zeah says:

    hahaha… ye ye mengumpul kad yg kononnya dapat menang….. hehehehe.. lepas tu simpan draw 4 sampai semua kad org dah habis… hahaha

  8. Nurul says:

    Hehehe very good kan teknik kumpul kad banyak sampai ahirnya akulah pemenang hahaha… It always work like that~~~ When will be the time for us to get together and play the game hmmm??? really2 wanted it so much

Leave a Reply

See also: