define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Evolution - Pagi Hari di Durham

Evolution

Bangun dalam pukul 11. Terasa hendak menonton Dragon Ball Evolution. Terus amik train pukul 2 ke Newcastle.

Ken (host brother aku di Japan) dah bagi negative review. Ina (x-USM) pun bagitau yang Nas (x-USM) bagitau dia yang Dragon Ball Evolution tak best. I kinda expect it’s gonna be bad. Tapi dek kerana dah mengikuti manga Dragon Ball dulu, maka aku pergi jugak tengok. Nak tengok macammana diorang translate ke movie.

Abis tengok. Hm… bit frustrating. Masalahnya cerita Dragon Ball tu sendiri rich with storylines. Jadi usaha dia nak mempack semua cerita yang ada ke dalam satu movie – agak kurang berjaya.

I bet every fan of Dragon Ball are going to be frustrated with the movie. I think that it’s okay. Okay la. Sesetengah orang suka giler kartun Dragon Ball kan? Aku tak suka. I’m still frustrated with the cartoon even though it’s seems like it is close to the manga. It changed too much. So, I’m gonna put the movie and the cartoon on the same par.

Anyway, there’s new anime called Dragon Ball Kai. Yang mana anime nih sebenarnya dari kartun dulu jugak cuma kali ni lebih faithful to the manga. Diorang digitally enhanced yang lama dan potong bab-bab yang ditokok tambah. I’ve just watched the first episode, and yup, it seems about right.


3 Responses to “Evolution”

  1. WaReMoN says:

    Anime kalau takdak filler mmg x sah..sbb tu skg Dattebayo nak drop Naruto daripada database diorg..dah xdak feel katanya, sbb byk filler menyebabkan fan taknak download, tp diorg tetap kena encode..akhirnya xdak meaning..

    Maka sama la mcm ni, lost the meaning, especially movie tu..hampagas siot..mcm Power Rangers tp guna Kame-Hame-Ha..kakaka~

  2. iNa says:

    tq 4 watching =)
    patah balik rumah tgu cd kuar or dlod je la kt mna2 nnt..hehe

  3. Emmy Hermina says:

    i tengok the pelakon tu pun dah tak minat nak g tengok. setia gak dgn komik2nyer..

Leave a Reply

See also: