define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Bloom - Pagi Hari di Durham

Bloom

Hm.. tak banyak cerita sejak kebelakangan ini. Cerita-cerita peribadi adalah. Dan namanya cerita peribadi, tak dapatlah nak dishare di sini. Hasilnya terpaksa la korang mendengar cerita-cerita tentang sakit kaki. Takpe, bukan sakit hati, kira okeylah. Hati itu sakit, lain pula ceritanya.

Durham sudah semakin cantik dengan bebunga berkembang. Sudah satu tahun aku di sini. Lagi beberapa hari sebenarnya. Sebab sampai Durham 10 hb tahun lepas. Kawan Mahadi ada cerita pada aku. Dia dah duduk UK beberapa tahun. Dia cerita yang dia punya love life berkitar seperti musim. Jatuh cinta tika musim bunga, pastu breakup waktu musim sejuk. Aku senyum. Daripada Detektif Conan, aku belajar yang spring is season of love. Yeah, detektif conan. Bukan mana-mana teen flicks movie.

Nah, perhaps not in my case kot. I love to think that this new cycle, I will have a bunch of new friends who I can really have a deep friendship thingy. It is pretty suck to do stuff alone these days.

But I had going thru the phase and now I am alone but not lonely. Aku bagitau Mahadi yang aku dah rasa balik macam kat London dulu. Full of people, alone but not lonely. Aah, those crappy sweet days.

My mom express her concern. ‘Dok kawan dengan sapa sekarang ni?’. She knows I am kinda lone ranger since Zeah and Arni gone home. Terpaksa lah aku mengekspresskan nada ‘macho’ menunjukkan yang aku tidak apa-apa di sini. A trick I learnt since I’ve been here. Always… ALWAYS show that I’m fine. Kalau tak parents are gonna be worry. But they are my parents. They know me better I bet. I can try to fake it, but well…

Amazing Race Durham

Amazing Race Durham release esok. Jangan lupa tengok. Satu episod dalam 15 minit jer. Saja tak didragkan sampai 40 minit (40 minit = episod standard realiti tv US). Lagipun takdelah scene naik kapal terbang:)

But I think it’s gonna be a fun show. Lagipun this might be the first time of you guys seeing me editing for reality show. Dulu aku ada edit The Mole, properly. Satu season 6 episod. Satu episod 20 minit. Tapi dek kerana tak dapat consent dari peserta-peserta, takleh la nak publish dalam YouTube.

Anyway, Amazing Race Durham! Tomorrow guys!

Hey There Delilah

Ini projek yang berjalan di background. Dah dapatkan sikit sumbangan lirik dari blog. Sudah diproof heard oleh Zeah. Telah berdiskusi dengan Mahadi. Dan sekarang tengah menunggu respon balas dari Halim. Bab-bab ayat-ayat indah nih, kena bagi Halim lah. Aku punya style, straight forward jer. Tapi memandangkan orang yang translate lagu This Is Me kepada Siapa Aku untuk Suki pun; lirik diorang pelik jer meskipun professional, aku taklah peduli sangat, ye tak. Diorang Disney, aku.. ahaks.

So, hopefully Hey There Delilah will be released in shortly after Amazing Race Durham final episode. Wah. Ala-ala datang sini buat mass-com pulak. Ahaks:)


15 Responses to “Bloom”

  1. Pingu Toha says:

    am, get urself a pet. :)

  2. Lutfi Amri says:

    Halim, I hate pet. Not a big fan of cat anyway. And kitten does freak me out. haha

  3. khalidah says:

    setuju..setuju.. sgt setuju…kucing sgt best..kehadiran kucing mengubah segalanya….rasa bahagia…

  4. Lutfi Amri says:

    Ah, for a second I thought u were agreeing with me. Sure u are not.

  5. ayam yg suka menyamar menjadi alien says:

    Ayam: Aku harap Margie dan Luke menang! Diorang sempoi dan…. Adoi!! Apsal ko ketuk kepala aku ni?!

    Am: Ko ni dah salah tempat bodo. Aku cerita pasal Amazing Race Durham, bukan Amazing Race 14 yang US punya tulah!!

    Ayam: Ahhh… iye ke? Soli, bro!

    Am: Ceh!!

  6. Pingu Toha says:

    anda bermonologkah, ayam?

  7. WaReMoN says:

    Uh-oh…berckp sorg diri..

    Aku suka kucing!!! Tp x penah dpt bela sekor..bapak aku x bagi bela kt rumah dulu, dan skg aku berasa notion utk tidak membela di rumah..tp aku masih suka kucing =’-’=

  8. Pingu Toha says:

    ku baru bela seekor, nama dia Milk, bulunya putih, mata kanannya emerald dan yang kirinya biru.

    skrg ku rasa tak lonely lagi…

  9. Pingu Toha says:

    am, one question. ku kata pet je, in general. dr manakah hang membuat kesimpulan yg pet=kucing?

    cam tau tau je…

  10. Pingu Toha says:

    one more thing, berdasarkan monolog ayam, ku musykil kalo am akn kata ‘bodo’. that is soooo not am.

    ku tabley trima…

    he’s someone that doesn’t cuss or curse.

    or use violence 2 proof his point, as in ketuk kapla tu.

    tabley, tabley, tabley trima…

    or am dh brubah dh ni? hehe…

  11. Pingu Toha says:

    halim, get a life… asyik online baca blog org je…

  12. Lutfi Amri says:

    Korang nih… bermonolog panjang dalam ruangan komen.
    Okey ja. Just shoot what you guys thought right?

    Ala Halim, kucing kan typical pet orang Melayu. Ikan, tak praktikal nak bela. Takkanlah arnab. Hamster – dalam kartun jer comel (Hamtaro), in real, bila dah besar, agak geli sebenarnya:D

  13. zeah says:

    bab ketuk kepala tu mungkin aku boleh terima. Bab cursing tu tak tau plak aku. Hehe.

    Lutfi, bela arnab best. Dia mcm tau dan faham apa yg kita ckap. Mcm arnab aku, lobo dan lobi, aku jaga dah 6 tahun. Dah besar pun. Asal aku cakap, drg tengok aku lepas tu angguk kepala. One day aku ckap, korang ni besar boleh buat satay. Terus drg merajuk dan tak layan aku lagi. Tapi aku pun ckap aku hanya main2. Lepas 2, ok lah. Hehe. Tapi kedua2 arnab aku dah pergi mungkin sakit tua kot. Hehe.

  14. Lutfi Amri says:

    Zeah… kejam betul ko, cakap camtu dengan arnab ko.

  15. zeah says:

    lutfi, aku cuma bergurau dgn arnab2 aku. Tapi sekarang dah takde dah. Mudahan arnab2 aku bahagia dsana.

Leave a Reply

See also: