define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2009 March - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘March, 2009’

Congrats

[Post kedua hari ini] A big congratulation for my sister for passing her viva for Masters in Translation. She was doing mix-mode in USM and as for her dissertation, she chose ‘Translation of Songs’ as her topic, one of the reason why I was actively doing translation of songs as inspired by her. And she […]

To be honest or not to be?

This is my conflict of the hour. To make it clear, it is not a relationship related topic. Honesty can be a cultural concept. Seriously. If you are in Japan, and you are being too honest about everything – of how awful the cloth of the person you talk to, or how uncool it is […]

Iklan HSBC

Berikut dipaparkan transkrip chat aku dengan Kak Dijah. Moga-moga boleh jadi pedoman untuk pelajar-pelajar Malaysia yang nak sambung belajar di luar negara. Kak Dijah akak nak bawak cash 2:43 AM gila tak 2:43 AM Aku wah 2:43 AM gila 2:43 AM hah, HSBC la penyelesaiannya 2:43 AM Kak Dijah sebab kat sana nak bukak commenwealth […]

Cool

I’m Yours Zeah dah bagi response yang sama. Hari ni kak aku pulak tak berapa puas hati sebab ada orang boh video clip I’m Yours Malay Version tuh dalam channel dia. Actually lagi satu kes, ada mamat mana ntah claim yang lagu tuh dia yang nyanyi. Haha. Aku rileks jer. Lantak ah. Walaupun aku suka […]

Housewarming & Tag Emmy

Emmy tagged me on Facebook. So, aku akan jawab di sini. Semalam Yusran dan Rosmin buat housewarming. Western food. So, aku akan incorporate tag emmy dan cerita semalam dalam satu post. 1) Were you named after anyone? My parents chose Lutfi because my grandpa’s name is Latif. Kinda looking for the similarity. Talking about names, […]

5 degrees

5 degrees Katanya 5 degrees di luar. Patutnya lebih panas lagi dalam bilik aku nih. No complaint. I love warm place. Mom Aku telefon mak dalam setengah jam lepas. She’s not that well. Uh, I hate to hear that. I feel bad for being so far away during this moment. Not like I’m helping her […]

Rawak di pagi hari 2

Time Lepas Maghrib aku tido. Bangun dalam pukul 12 tengah malam dan masih berjaga sampai sekarang (4.25 pagi). Musim bunga dah tiba. Suhu dan makin naik. Sempat menangkap gambar waktu kat atas bas. Guna handphone punya kamera. Yang agak best sebab hari dah semakin panjang. Hari ni 4.18 dah masuk subuh. Maghrib dah makin lewat […]