define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Organizely Disorganized - Pagi Hari di Durham

Organizely Disorganized

Baru sampai dari London pagi tadi.? Baru lepas membasuh pinggan dan mug yang tak sempat dibasuh sebelum ke London. Tika menyimpan mug ke dalam kabinet, aku terperasan sesuatu.

‘Somebody was using my mugs!’ aku mengeluh seumpama dalam scene tv – walaupun takde orang kat sebelah dan benda tu bleh cakap dalam hati, tapi perlu dilafazkan supaya penonton dapat dengar (dan lebih mudah untuk editor dari buat voice over).

2 mug aku tersusun dengan sangat rapi di sebelah kanan kabinet. Tupperware yang ada kunyit dan tepung untuk ayam goreng ada di sebelah kiri. 2 indikator orang lain yang letak. Satu – tepung ayam goreng dan kunyit sentiasa di sebelah kanan! Dua – aku tak pernah letak mug cantik-cantik bersebelahan di sebelah kabinet! ‘Somebody WAS using my mugs’.

Anyway, there is a misconception of being disorganized. Meja aku memang sangat bersepah. Tapi, aku tahu kat mana stapler, kat mana kunci, kat mana SD card reader etc. Laci dapur aku pun macam tu. Dalam satu part of the cabinet, boleh ada beras, kicap, sudu dan cili kering. It’s totally disorganized, I know! BUT, it was organizely disorganized. I know where the things are!!

Sekali Kak Khalidah menggunakan laptop aku dia hendak meline-up dan mengumpulkan ikon-ikon di desktop aku yang bertaburan. Aku cakap kat dia, ‘you better not! I’ve already scold my nephew for that!’

Yup, aku pernah marah anak abang aku – Danish sebab meline-up kan (auto-arrange)? aku punya ikon-ikon di desktop. Poor him for being nice, I KNOW! But that’s just me. I put stuff on so-seems-to-be random places but it’s just neat.

Try this. Tengok pada keyboard dan takkah huruf itu bertaburan. If you say that it meant to make typing easier, then that one should count for English language typing perhaps. But we don’t feel that much hard of typing in things in Bahasa Melayu.

So?

Let’s call there’s such thing as organizely disorganized and I am one of those!

(Mode ‘somebody was using my mug’!)


14 Responses to “Organizely Disorganized”

  1. alien mulut besar says:

    Oh, akak pun sangat organizely disorganised. Kalau akak letah barah bersepah, mesti jumpa..kalau kemas elok2 mesti jenuh mencari. Oh yes..dan kita akan tau kalau org guna barang even meja bersepah..Penah satu hari bilik yang berupa kandang kambing dipecah masu..tapi akak leh perasan org pecah masuk walau mak akak tak perasan..hehe…*mungkin pencuri tuh konpius dan mungkin ingat ada org lain dah pecah masuk dulu*
    Cuma akak berbeza sket ngan Am- akak memang akak susun ikon desktop..pompuan memang gituh kot..kekeke..

  2. Lutfi Amri says:

    Bilik berupa kandang kambing ek..Hm.. tengah fikir metafora bilik bagi budak maths/sains komputer…

    Bilik seperti hard disk tidak defragment?

  3. zeah says:

    mungkin kita sama kot?.. cuma kalau aku… konon dah organized… tapi org tengok bersepah… hahahaha…. so betullah tue organizely disorganized…. susun ikon kat desktop.. aku susun manually kot… supaya aku tau icon tu kat mana… hahahaha

  4. Ecah says:

    Ehee,so u wanna kill that person?*just wondering*
    btw,like your blog la,dats y i subscribed it.hee^^,

  5. Lutfi Amri says:

    Ecah, thanks for subscribing.

    Nah, I won’t kill that person. Just wanna teach him some respect!!
    Haha, I wish…

  6. WaReMoN says:

    Aku dpt bygkan muka ang bila ang berkata, “Somebody was using my mug!”

    Mcm dalam anime, tiba2 background belakang ang jadi gelap, dan mata ang menyala sambil meraung, “Somebody was using my mugs!”

    Lawak gila, hahaha XD

  7. Lutfi Amri says:

    A ah Fariz. Agaklah.

    Kemudian aku menoleh kiri dan kanan dengan laju dan berdengus.. ‘hm.. nobody’s here!’

  8. aHaDa says:

    I like this entry… maybe because of the author mode that

  9. aHaDa says:

    I like this entry… maybe because of the author mode that

  10. Lutfi Amri says:

    aHaDa… takleh copy paste. mesti problem. kena taip.

  11. yan says:

    heheh… ye sama lah kite… kat meja opis nie mmg bersepah… tapi tau kat mana letak nya barang tue… skali cleaner duk susun2kan barang2 atas opis nie..
    adehh… mengagau cari mana mende tue

  12. aHaDa says:

    oic… coz d’ other i type and it happen like that too…

    here my comment:

    i like this entry… maybe because the author mode ‘somebody was using my mug’… it reminds me on something… totally agree even tough our things being placed in such so-called messy and completely disorganized… however, as the rightful owner only us can whether it is being used by someone or not… plus your metaphor for maths/comp. science people is well-matched with the fields jargon….

  13. Kamilah says:

    So, are you going to find out who used your mugs?

  14. Lutfi Amri says:

    yan and aHaDa, setuju setuju..

    Kam, nah.. I think I skip this one:)

Leave a Reply

See also: