define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Iklan HSBC - Pagi Hari di Durham

Iklan HSBC

Berikut dipaparkan transkrip chat aku dengan Kak Dijah. Moga-moga boleh jadi pedoman untuk pelajar-pelajar Malaysia yang nak sambung belajar di luar negara.

Kak Dijah
akak nak bawak cash 2:43 AM
gila tak 2:43 AM

Aku
wah 2:43 AM
gila 2:43 AM
hah, HSBC la penyelesaiannya 2:43 AM

Kak Dijah
sebab kat sana nak bukak commenwealth bank 2:43 AM

Aku
(mode iklan balik) 2:43 AM
taaaak 2:43 AM
buat camni 2:43 AM

Kak Dijah
*sangat duta hsbc* 2:43 AM

Aku
itulah 2:43 AM

Kak Dijah
meh ajaq 2:43 AM

Aku
akak buka akaun HSBC 2:44 AM
kat malaysia! 2:44 AM
pastu pindah masuk suma duit kat situ 2:44 AM
kecuali duit poket 2:44 AM
akak akan dapat kad ATM 2:44 AM
dan kad ATM tu bleh digunakan untuk bawak keluar duit kat aussie 2:44 AM
bila jumpa HSBC bank 2:44 AM

Kak Dijah
seriously? 2:44 AM
wahhhh 2:44 AM

Aku
dia akan convert terus 2:44 AM

Kak Dijah
gituhhhhh 2:44 AM

Aku
bukan sahaja kat Aussie akak (mode makcikmakcik) 2:44 AM
tetapi seluruh cawangan HSBC seluruh dunia 2:45 AM

Kak Dijah
hahahahahaa 2:45 AM
ic 2:45 AM

Aku
lagi satu keuntungannya 2:45 AM

kak Dijah?
*iklan sangat!* 2:45 AM

Aku
katakanlah akak bershopping sakan sehingga habis duit kat bank Aussie 2:45 AM
mak dan bapak nak hantar macam mana? 2:45 AM
masuk ja dalam HSBC 2:45 AM
pastu terus boleh bawak keluar dari sana 2:46 AM

Kak Dijah
hahaha 2:46 AM
ok2 2:46 AM

Aku
kalau akaun akak masuk CIMB, gunakan perbankan online, terus bleh pindahkan 2:46 AM

kak Dijah
bijak2 2:46 AM

Aku
So, gi bukak HSBC sekarang juga! 2:46 AM
(giler mode iklan) 2:46 AM

kak Dijah
baikkkk 2:46 AM
*sangat iklan….*

****Nota: Kalau terikat dengan KPT, kena juga buka akaun kat bank negara belajar. HSBC sebagai medium sahaja.
****Nota 2: Kalau orang HSBC bahagian marketing baca, aku sanggup dihire untuk menjadi Duta HSBC di UK:D


7 Responses to “Iklan HSBC”

  1. iNa says:

    haha..terpaksa baca dgn mode iklan..
    ade org ‘anti gencatan’ nmpaknya..sepantas kilat blog dia..
    wahh.k.dijah pun nk terbang jgak ke.bestnye…tahniah2 n gud luck !

  2. Faiza says:

    Laaaaa,Lutfi kenape tak buat iklan HSBC ni before saya datang UK hari tuh….hehehe…:-)

  3. Lutfi Amri says:

    iNa, gencatan tu apply kat suma orang ke?

    Faiza, er… hehe

  4. Mahadi says:

    Duta HSBC di UK??? aik, baru ja tutup akaun HSBC UK beberapa bulan lepas. not a good track records dude. kalu pro-HSBC ,m’sia dan anti-HSBC UK aku stuju.

  5. Lutfi Amri says:

    Oops, lupa lak.

  6. WaReMoN says:

    Apakah maksud Mahadi dgn ayatnya,”kalu pro-HSBC, m’sia dan anti-HSBC UK aku stuju.”?

  7. Lutfi Amri says:

    Fariz. Aku tutup akaun HSBC kat UK sebab diorang caj 5 pounds sebulan. Tapi HSBC Malaysia still guna lagi la.

Leave a Reply

See also: