define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 5 degrees - Pagi Hari di Durham

5 degrees

5 degrees

Katanya 5 degrees di luar. Patutnya lebih panas lagi dalam bilik aku nih. No complaint. I love warm place.

Mom

Aku telefon mak dalam setengah jam lepas. She’s not that well. Uh, I hate to hear that. I feel bad for being so far away during this moment. Not like I’m helping her much if I’m around, but it’s good to be around. Tangan aku pantas meng’click’ laman web AirAsia, KLM dan Sri Lankan Airlines. I do feel like going home when she sounded like that. Although when I look the balance in my account, it’s not looking good at all. Sigh.

Distract

So I know that I have to distract myself from keep worrying. Make prayers that it’s gonna be alright. It will be. It should be. I always think that I have to keep a positive vibe myself. If I keep driving myself down, it’s gonna show and it’s just not good for me and for my mom to hear. Well, she doesn’t have to hear, she can sense it. So yeah, I know she’ll be fine.

Secluded

Actually, I did not realise that I’ve been secluding myself since I’ve been back from London. Tak sembang dengan Mahadi. Tak call Kak Khalidah tanya perkembangan fly dia. Tup tup dia dah nak fly beberapa jam lagi. I didn’t even YM anyone except Abg Tra on the day I was back from London, and Kak Nur once that nite. Ina YM me once and I was doing my work at the mo, so I didn’t chat.

Depressing?

It does sound depressing but it’s not that bad. Minggu lepas Henry mempelawa aku ke Tesco/Sainsbury dengan kereta dia. Orang-orang UK nih tak mengamalkan konsep ajak-ajak ayam. So, semalam aku bagitau barang yang aku nak dah abis dan ajak dia ke Tesco. Dia cakap, ‘just tell me next time if you have to go’. Aku balas, ‘I have no shame, I will!’

He’s just not that into you again?

Maaf kerana sedikit obses dengan movie ini. Aku dah pun beli buku He’s Just Not That Into You. Beli kot ebay. Termasuk penghantaran, 3.50 pounds jer. Murah la berbanding beli kat kedai (HMV dulu dalam dekat 5 pounds, dan harga biasa dalam 7 pounds lebih).

Tadi baca chapter first. Agak best. Kam, don’t worry, I lend you first after I finish it:D (as exchange of me borrowing Friends)

Tenancy Agreements

Tenancy agreements untuk duduk kat sini semester depan dah sampai kot email. Aku sedikit panas hati sebab Durham dah mula block site-site peer to peer. Dulu rapidshare jer. Sekarang megashares sekali. Apa nih?

Terus aku consider untuk pindah keluar. Yes, I am an irrational person. Esok aku cadang nak pusing Durham untuk tengok kalau-kalau ada rumah kat luar yang dekat dengan uni. Sedikit jeles dengan Mahadi sebenarnya. Sebab rumah dia agak selesa, internet laju (ini yg lebih jeles) dan ada kedai halal; bukan sahaja kedai ayam halal, tetapi juga restoran halal (jeles berganda).

Although I love Brackenbury; I love having toilet and bathroom attached to my room. Sigh..


12 Responses to “5 degrees”

  1. iNa says:

    yup.. jgn risau sgt.
    keep praying…everything wiil be ok =)

  2. Emmy Hermina says:

    the book best kot, sebab oprah kata. but when i look at the layout of the book, i become disinterested to buy. but i wanna watch the movie of course..

  3. alien mulut besar says:

    Kami semua doakan kesihatan yang baik buat mak Am..
    InsyaAllah semua akan ok! =)
    Semoga dapat rumah yang best..hehe

  4. Lutfi Amri says:

    Ina, thanks.

    Emmy, er… shouldn’t you judge a book by its cover? I actually become interested because of the cover:D

    Kak Dijah, thanks. Er.. tak tahu lagi akan jadi pindah ke tak.

  5. Mahadi says:

    baru 2-3 ari lepas duk pikir kot2 nak pindah p tempat lain nanti, dh hang kata lagu tu, terpikir 7-8 kali la pulak…

  6. Lutfi Amri says:

    Pindah buat apa weh, rumah hang tuh dah best aper..

    Kalau nak buka tirai (tingkat Mahadi kat ground floor), buka jer. Ala… mat/minah saleh, bukannya kisah hang nak buat apa pon kan.

  7. Pingu Toha says:

    ku sewa satu apartment skrg ni. dok bujang sorg2. sgt best tp sunyi gak. kat mesia esp. Borders, buku yg hang baca tu dpt permintaan tinggi eventhough stok tadak. ada customer mai dr singapore tp hampa. authornya tu ada tulis 2-3 buku lg. nnti ku minta replenish…hehe!

  8. Naz says:

    Aku setju ngan Am bhw internt laju adlh sgt penting. Kat Mesia skrng ni dah bnyak broadband provider, dulu terpaksa rely on pada Screamyx (saje kasi tukar nama dia) je. Maxis, Celcom, DiGi, UMobile, P1..pilih je yg mana suka. Org2 kat Klang Valley plak skrg ni dok hype ngan wimax..

  9. Kamilah says:

    you’re definitely obssessed with that movie! hahah.. Dijah dah pernah baca the book and she said its nice.. yelah dia teringin sangat nak tengok the movie.. unfortunately, sampai sekarang kita belum tengok2 lagii..
    yesh do let me know kalau buku dia best compared to the movie..

    ohh and “get well soon” to your mom!

    andd you’re moving again??

  10. WaReMoN says:

    Megashares pun ada? Aku ingatkan Megaupload..

  11. Lutfi Amri says:

    Halim, aiyo, perlu ke sampai datang dari Singapore. Beli jerlah online.

    Naz, Klang Valley jer Naz.. Bachelor’s Valley (Lembah Bujang) takde lagi.

    Kam, so far the content of the movie actually following what the book said la. In principle jer sebab there’s no storyline in the book as it’s kinda motivational book sorta.

    Fariz, banyak la. Megaupload (dah diblock lama dah kat uni), Megashares (baru diblock minggu lepas), Netload.in, Uploaded.to, Fileshares, Easyshares. Aku skarang nih depend on Netload.in. Entah bila plak nak kena block, aku tak tahu.

  12. Pasaipa hang obses sgt dgn cerita ni…? nanti aku nak bc sinopsis cerita ni and buat satu inferens and hypotheses over that. *evil grin*

Leave a Reply

See also: