define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2008 October - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘October, 2008’

Joanna’s Cheesy Tag

Joanna (x-UIAM), USM’s runner during Debat LLM tagged me in her blog. LLM – Lembaga Lebuhraya Malaysia. ‘Yes, we even had debate for highway issue’, I told Tahir once. It does sounds awkward though. Joanna, cheesy giler tag nih. Tapi, atas semangat profesionalisme orang berblog, I answer it as honest as I can. 1. What […]

Ooh, tough

Ooh, tough. Ego My ego is quite high. Astaghfirullah. Sometimes I wonder, why do I get easily annoyed when people do not follow my rules? I don’t even follow theirs. If this is the cost of getting more matured, it is kinda sucks. Or I just look the other way around as it probably a […]

Bas X1

Waktu semester dibuka, ada bas percuma yang kitorang boleh naik. Bas ni menghubungkan kampus kesihatan, Queen Campus ke kampus induk. Perhentian bas paling dekat dengan rumah aku merupakan laluan bas tersebut. Jadi takder lah masalah untuk ulang-alik ke universiti, pergi school mahupun aktiviti persatuan. Pekan Durham pun termasuk sekali, so nak pergi pekan pun senang. […]

Save You

Soundtrack of the day: Simple Plan – Save You Simple Plan had released a new video for their latest single – Save You. One of my favourite songs from their latest album. That if you fall, stumble down I’ll pick you up off the ground If you lose faith in you I’ll give you strength […]

Talking to Jack

(Masih lagi cerita semalam) Semalam debat habis pukul 9. Bas percuma dari kawasan universiti ke rumah aku sampai pukul 9.25 malam. Jadi, aku buat keputusan untuk menunggu di foyer dewan kuliah Elvet Riverside (bukannya River Elvetside yer, orang itu. Haha). Kebetulan salah seorang budak debat yang satu kumpulan dengan aku tadi ada kat situ juga. […]

Night Out

Aku dan Mahadi dalam kereta. Mahadi still kat sini lagi. Esok baru balik Dundee. Eh, pagi ni, lagi 4 jam macam tu. Nak kona masuk simpang rumah, tetiba aku cakap, ‘nak jalan-jalan dulu tak?’ ‘Okey ja’. Kitorang gelak. Sebabnya waktu kat Pulau Pinang dulu, memang rajin buat bebenda camni. Bosan-bosan malam-malam, pederas motor pusing-pusing amik […]

Debate Workshop

Aku baru balik dari training debat. I love saying this. Feel like those years in USM. Nice. Mahadi dah sampai sini 2 hari. Aku tinggalkan dia berseorangan kat bilik sebab pergi debat. Mahadi, you always know that I always choose debate over you, right? I should actually be ashamed of my crappy English while debating. […]