define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); 2008 September - Pagi Hari di Durham

Posts from ‘September, 2008’

Terma

Penggunaan terma-terma nih sebenarnya menunjukkan identiti. Boleh juga didefinisikan secara berbeza melalui budaya. InsyaAllah Ada seorang junior aku pernah cakap bila dia suruh aku janji, ‘takmau sebut InsyaAllah, sebab nanti mesti tak buat’. Er.. aku pun tak berapa pasti tapi mungkin dia dah berjumpa dengan orang yang cakap ‘InsyaAllah’ yang tak sure nak buat benda […]

Impatient

Sakit gigi terasa lagi. Tadi tak terasa sangat waktu sahur, so tak makan ubat. Petang ni agak tarik ke kepala. Terus tetiba moody dan rasa nak marah kat orang. Bebulan posa nih.. ai.. Dah nak dekat setengah bulan berpuasa rupanya. Selasa nih aku nak pergi cabut gigi. Actually, takde la besar sangat fasal benda tuh […]

Imperfection

is there such word? Not sure. Im on the bus now and suddenly feel like blogging. Dont you just love the concept of – human is not perfect. Im not talking about doing good and bad deeds at the same time. Like me who can be cool about lending my stuff but so ill temper […]

Raya, Gulf Air & Kehidupan

Sudah berjaya mencapapkan diri kah aku? Aku tahu yang masuk pun bila baca komen Shahrill, Ina dan Halim dalam blog aku. Bukan idea aku eh. Malas lak rasanya nak menghantar-hantar nih, tapi dah konsensus beramai-ramai dek idea Yusran, so aku join jer la. Note that aku pakai seluar Jeans jer dalam gambar tuh [gambar dari […]

Selamat

4.17pm, Abang Amir Durham call aku. Giler, aku tak sedar langsung sejak tido pukul 6 tadi. Tapi takpelah, semuanya setelah hal-hal penerbangan mak ayah aku dah selesai. Dalam 4.30 masuk Asar, so aku bergegas gi mandi dan Zohor. Sempat membaca mesej kakak aku. Mak dan abah dah selamat sampai di Penang pukul 8 lebih waktu […]

KL – Penang

6 pagi waktu Malaysia – aku call kengkawan area KL. Nak minta tolong sambut parents aku kat KL dan iring diorang ke kaunter. Sekurang-kurangnya ada juga familiar faces. 6.40 – dapat suruh bekas anak murid kakak aku, Iswandi yang belajar kat UIA sekarang nih, untuk gi tolong sambut. 10.40 – 11.00 – call handphone mak […]

That’s nice!

Post ini adalah rentetan dari post sebelum bertajuk Restless 2. Just when I think that things couldn’t get any worse, I got an email from Gulf Air:- Gulf Air flight GF 0280 scheduled to depart from Bahrain to Kuala Lumpur at 2025 on Monday 08 Sep will now depart at 2125 on Monday 08 Sep. […]