define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Mi Goreng dan Makanan - Pagi Hari di Durham

Mi Goreng dan Makanan

migoreng

I

Baru lepas masak mi goreng.  Walaupun lepas dah bubuh cabai dan kicap, baru teringat yang bawang tak bubuh lagi, dan bubuh bawang baru selepas itu; rasanya masih sedap. Boleh tahan jugak la. Pedas, but pedas yang aku suka.

Kalau mak aku dengar, mesti dia cakap, ‘masuk bakul angkat sendiri’

II

Sedang memasak-masak tadi, aku teringat abang ipar aku pernah bersembang fasal memasak. He thinks that ‘a wife should always need to know of how to cook’. No, it is not a conversation where we thinks that woman has to do all the cooking and that’s it because my sister is also working and studying and doesn’t have a lot of time herself.

If I were to elaborate it, it is about making a trademark. Coz everyone cooks differently and it taste different but it is outreaching some other people’s heart by cooking something; in this case, it is from a mom to her kids or from a wife to a husband. Whoa, what’s up with this arguement anyway. Just wanna let you know that I’m always over think while doing something.

III

Since when does I am good in cooking (refer to comments in previous post)? Seriously, not being humble here coz I surely tell you my cooking taste nice if it does (in the case of mi goreng, good enough for me, would be spicy for Zeah and will be advised (if I’m not using the word critiqued) by Kak Khalidah to put less of spices or more mi).

IV

Hari ni aku try makan roti dan salami. 2 lapis roti yang tak dibakar (sebab takmau keras) mengepit salami, mayonaise, sos dan sayur. Simple untuk berbuka puasa sebagai side dish untuk filet ikan aku.

Aku masih tak pass makan roti 2 lapis serentak. Rahang tak boleh buka. So, that’s is the condition for my mouth at the moment. Takleh buka mulut luas-luas lagi. Dah seminggu makan makanan lembut, gigit benda keras pun rasa pelik.

So this Ramadhan, usually I learn about poor people who don’t have food to eat. Living in UK actually teaches me a lot of similar lessons coz food is not that easy to get as oppose in Malaysia (yang banyak gerai etc). But this season of fasting, it is also about appreciating the ability to munch the food itself. Uh, munching food is a big bless. Otherwise, I’ll be eating just baby food all my life without that:)


5 Responses to “Mi Goreng dan Makanan”

  1. yan says:

    best gak tue makan roti.. saya makan maggi jer berbuka kat opis.. blk dah penat tak makan ape2.

  2. kak dijah says:

    Mee nampak menyelerakan..nyum nyum

  3. halym says:

    Terliur tengok udang dalam mee tuh..hehe

  4. shahril says:

    Apasal macam tak cukup something ja dalam mee tuu?? tak ada sawika? taugeh tak ada ka?? ha haaa syukurla kat Australia ni masih boleh dapat sayur mayur ni errrmmmm….

  5. Lutfi Amri says:

    Oh, terlupa boh sayur kot. Tak ingat lak. Tapi, no to taugeh in mi goreng.

Leave a Reply

See also: