define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Potong rambut - Pagi Hari di Durham

Potong rambut

[Soundtrack hari ini, lagu dari zaman Form 5, Backstreet Boys - Shape of My Heart]

Shape of My Heart – Backstreet Boys

Fasa 1: Tetiba menghayati plak lagu Shape of My Heart. Not the meaning, much more about the tones.

Fasa 2: Potong rambut

Hari ni kali pertama aku potong rambut kat UK. Dulu waktu kat Brunel, aku tak pernah potong rambut. Waktu balik Malaysia lepas 6 bulan, mak aku sempat adjust sikit sikit. So hari ni gi potong. Sebab dulu abang ipar aku pernah cakap, kalo nak konvo patut kena potong rambut, baru nice sikit pakai topi. Dan aku teringat gambar kawan aku yang konvo dengan rambut panjang – agak buruk; so aku pun nekad membayar 6 pound untuk potong rambut.

Dah genap 3 bulan aku kat UK hari ni, so takpela. Kiranya purata 2 pounds sebulan. Tapi kalau kira duk membazir kot benda lain..

basha

[Gambar: Kat kedai Lebanon - Basha Grill, tengah tunggu makan. Baru lepas tengok Wanted dengan Kak Nur, Yasmin dan Kak Dijah]


One Response to “Potong rambut”

  1. KakWan_Bristol says:

    Comment Fasa 1: best lagu nih…terimbau plak kenangan silam :D

    Comment Fasa 2: Smartnyer rambut…tak yah pakai mortarboard la cam ginih..hehehehe

Leave a Reply

See also: