define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Ketibaan - Pagi Hari di Durham

Ketibaan

Pukul 1 pagi lebih. Aku menaip post ini menggunakan handphone. Sedang duduk di meja makan rumah Kak Azu. Kak Azu ialah adik kepada kawan kak aku.

Mahadi dah selamat dibuai mimpi. Aku – tunggu subuh.

Mak dan abah dah selamat sampai pukul 9 malam. Alhamdulillah, ada special service, mak dan ayah aku ditolak dengan wheel chair sepanjang transit di KL dan Bahrain. Jadi, urusan amik tiket di kaunter pertukaran, cari gate, proses di imigresen dan mengambil beg – semuanya ditolong oleh orang airport.

Tapi, bila sampai jer kat balai ketibaan, mak dan abah dah kelihatan tersangat penat. Mak bagitau yang orang2 imigresen pakat pakat gelak baca aku punya manual panduan. Diorang pegi selak satu satu. Amazed kot sebab orang lain tak buat macam tu.

Lega juga sebab takde apa apa masalah sepanjang perjalanan. Sambil mandi kejap tadi, aku terrisau sedikit. Baru hari pertama. 8 minggu nih, aku harap semuanya berjalan lancar gak. Takpe takpe, nanti aku ajar mak ayah aku cakap BI, suruh tengok tv UK. Balik, bleh cakap English, slanga UK.

Well, they did it good today without the ability of speaking English, I’m so proud of them!


4 Responses to “Ketibaan”

  1. khalidah says:

    Alhamdulillah.. gud to hear that :) .. hope that they’ll enjoy themselves in UK … and Congrat for your convo too…

  2. KakWan_Bristol says:

    Alhamdulillah everything went well…Am, we (bdk2 bristol) are planning to serang durham…hehehe..tp..bile tu la yg tak tau lgi…too soon to tell, tunggu abg lie, abg tra n d geng balik dr jln2 carik psl kat italy…tu pun klu awak tak kisah…nntila kita plan yer…saje btau awal2…kebosanan nih…hehehe

  3. Lutfi Amri says:

    Kak khalid, thx 4 da wish

    Kak wan, meh meh. Kalo waktu parents saya ada pun takpe. Bagi meriah itu pekan kecik.

  4. Emmy Hermina Nathasia says:

    its nice to see that you treat your parents good

Leave a Reply

See also: