define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Penat, penat… - Pagi Hari di Durham

Penat, penat…

Mahadi, it’s time for another ‘extraordinary entry’ (referring to your comment here). Usually this kind of things is the one I share with my friends like Mahadi or Kak Khalidah, but this time, just feel like throwing out the tantrum on this blog again. Kinda fun to let it all out, I suppose.

‘Nih aper nih?’, otak aku bermonolog. Malas aku nak melayan orang nak merajuk tak kena tempat ni. Kalau awek, buat camni selalu, boleh clash dah. Tapi dengan kawan…. Otak aku sedikit kasar sambil aku memasak megi goreng. Perut aku dah lapar giler waktu tu. Dah pulul 4 pun. Saja aku mencapai satu jurnal, memprint lagi satu jurnal sebelum makan.

Tatkala aku nak stop untuk pergi masak, kawan aku pun menyapa melalui YM. Status aku waktu tu ‘Busy ~ Study..’. Which I mean it.

Dia tanya la aku sana sini lebih kurang. Aku malas dah layan sebab perut lapar giler. Aku pun bagitau dengan baiknya yang aku lapar sangat. Aku nak pergi masak.

Pastu dia cakap, ‘waktu aku YM je, macam-macam ek?’

Wah, sentap.

Dipendekkan cerita ke akhir line of YM. Dia merajuk.

Kak Khalidah, kenapa saya perlu rasa bersalah dengan benda yang saya tak salah? Kenapa hati rasa geram bila memikirkan hal ini?

[speechless seketika]

Kengkadang aku tak faham dengan orang yang tak faham nih.

[Ayat-ayat menyembur orang tersebut bermula:]

Ko duduk Malaysia, aku tau ko pun ada problem. Tapi, walaupun aku duduk UK, dengar cam glamer, ko jangan ingat aku cam duduk senang-lenang. Aku kat sini kena masak sendiri. Ko kalo lapar bleh gi mamak ke, restoran berlungguk kat Malaysia. Aku kena capai bawang sendiri, masak sendiri, makan sorang-sorang. Lagi satu, waktu ko dah settle-settle hari ko, dah nak tido japgi, aku kat sini tengah duk peak-hour. Time nak study laa, nak makan laa. So, kalo ko takleh faham aku, aku tak tau nak cakap apa. Up to you then.

[Ayat-ayat menyembur orang tersebut tamat]
Nak post ke tak blog nih? Nak post ke tak?

Belasah post jer laa.


4 Responses to “Penat, penat…”

  1. tra says:

    aku pun moody gak, terutama bab2 makan nie. penat tau nk masak..mood emo lapo nak makan+final+study+awek+kawan+uk (s*ck)

  2. ratu kamben says:

    Alah tra, ko sentiasa moody – always dalam PMS mode, kan?kan?

    Orang merajuk…lantakkan aje!! Banyak lagi benda kita nak buat, kan? kan? keke

  3. mahadi says:

    haha…kalu soklan nk post ka tak, ditujukan kt aku, aku mesti kata, “post”, walaupun tak tau hg tulih apa.

  4. khalidah says:

    bcoz a part of u is women perhaps…hehehe the gene XY…hahaaahaa
    setuju ngan dijah…dah nk merajuk..merajuklah…byk lagi benda nk buat..life is to short for all those stuff…. :)

Leave a Reply

See also: