define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); Cekodok cicah sambal?? - Pagi Hari di Durham

Cekodok cicah sambal??

Soundtrack hari ini: Rex Goudie (Canadian Idol Runner Up) – Run

Oh yah, I’m fine. Abg Tra asked me if there’s anything wrong as I didn’t update my blog for the past few days. Okay sebenarnya. Agak busy sikit dengan programming and stuff. Semalam, aku duk pulun lagi dengan programming dari kul 1pagi sampai kul 3 pagi sebab hari ni nak jumpa supervisor. Disebabkan perjumpaan mingguan, ader la sikit push untuk aku pulun supaya bleh tunjuk result yang okey kat supervisor aku.

Other than that, everything is fine actually. Jadual harian aku merangkumi study, makan sambil tengok Stargate SG-1, tengok American Idol Finale itu hari dan bersosial dengan Kak Nur dan Andros. Semalam kitorang bertiga gi berseronok-seronok di Tesco (as if Tesco is some theme park to use the word – berseronok-seronok, but well it does feel that way!).

That is all about it. Malam ni Tahir sampai dari London, sebab dia nak gi Scotland dengan kengkawan dia. Aku lak nak turun London dengan Kak Nur Ahad nih, lepak rumah Fayaz (kawan Tahir yang dah jadi kawan aku – alaa.. yang aritu aku jamming kul 3 pagi tu (Rujuk Apologize))

Aku akhiri post kali ini dengan citer fasal cekodok. Tadi baru jer duk bergaduh dengan Hairi dan Amirul fasal nih.

Amirul (bakal housemates) chat dengan aku ari tu. Dia bagitau yang Yusran(juga bakal housemate) masak cekodok, tapi dia kata dia tak makan, sebab dia suka makan cekodok dengan sambal.

Sambal? Are you kiddin me? That was my reaction. Kenapa makan cekodok dengan sambal? Amirul cakap, ‘apa salahnya cekodok dengan sambal?’

Aku cakap, ‘yang satu manis, yang satu pedas, mana masuk’.

Dia redefined, ‘weh, bukan cekodok pisang la, korang panggil jemput-jemput tu..’

‘Ooooh…’,aku baru faham. Walaupun sebenarnya family aku biasa panggil cok kodok (this is apply for Kedahan) instead of cekodok, dan cok masin instead of jemput-jemput.

Tapi lepas Jumaat tadi, Hairi(Malaysian Durham) tambah pulak cerita baru selepas dia dengar aku cerita fasal itu hari. Dia cakap, ‘tapi, orang Johor biasa jer makan cekodok pisang tu cicah kicap.’

‘Eu.. are you kidding me?’ <— ditujukan kepada orang-orang yang makan cekodok pisang cicah kicap.


8 Responses to “Cekodok cicah sambal??”

  1. khalidah says:

    HELLO.. nothing surprise OK…orang Jawa memang makan pisang goreng ngan sambal kicap even cekodok juga…

    aku mix Jawa & mamak so nothing weirdo about way of eating…
    anything is fine as long as perut tak meragam..ahaks:)

  2. mahadi says:

    huh..bijak menyembunyikan tujuan (sebenar) turun London.

  3. Achik says:

    ala….ada jerk org makan tembikaicicah gulai…
    lagi pelik

  4. awin says:

    ni mai nak habaq, adik saya makan bubur durian,pulut ngn kari ayam… semua tu sepinggan.mcm sedap je..
    anyone pnah minum jus durian? opss…ke ‘durian shake’? kat uk ada durian ke,am?hehe

  5. Lutfi Amri says:

    Awin>> kat UK ada durian, tapi durian ais la. Mahal oo

    Achik>> bukan org Kedah kot, tak pernah dengar orang Kedah makan camtu

  6. WaReMoN says:

    Tak dapat bayangkan…

  7. Lutfi Amri says:

    Yah Fariz, thanks for clariying how we cannot imagine XD

  8. Haldir says:

    haha….
    org johor mkn jemput2 ngan sambal kicap lor…

Leave a Reply

See also: