Posts under ‘Travel Tips’

Bank card

Batuk pulak sedikit. Melalui bulan Ramadhan di UK dengan penuh kesabaran. Lepas subuh, tido, dan jaga dalam pukul 11 lebih. Still… ada lagi 10 jam sebelum berbuka. Ni kalau dah lama sikit, okay ni, InsyaAllah. Sekadar perkongsian ilmu (tetiba ayat pun baik kan bebulan puasa nih?), kalau korang datang UK dan tak punya kredit card […]

We found love

Nota awal: Tajuk takde kaitan. First part: Soal jawab tentang melancong salam encik lutfi.. maaf mengganggu..erm nak tanyer pasal euro trip, i saw ur video on euro tour..so nk tanyer pasal accommodation erm kt sane, how do u find cheap places to stay? what ir ur range of prices? i am going with 3 other […]

Bercuti di UK: Part 2 – Bekalan makanan

Sila baca Bercuti Di UK Part 1 di sini. Tiba-tiba terasa lapar. Dan bila lapar, selalu dapat idea nak menulis. Plus ada, seorang kakak ni, Kak Ina ada tanya fasal travelling in UK. Walaupun ini bukan soalan yang ditanya, tapi aku rasa nak cover part ni. Iaitu bekalan makanan. Sorry, sebab sekarang orang kan tengah […]

London ke Paris

Travel Tips again! For my fellow friends Faizal dan Mirza yang akan sampai. First, Paris jugak akhirnya menjadi pilihan. Sigh. Anyway… what can I do… Ini tips dan panduan untuk sampai Stansted dan nak Paris. London Stansted Ini tempat mendarat kalau naik AirAsia. Kalau naik bebenda lain, mendarat kat London Heathrow. One thing to note, […]

Dari London, kemanakan kau mahu belayar?

Eceh (juga menciplak style Pingu Toha), tajuk guna Bahasa Brunei. Kawan aku yang bernama Faizal mahu datang UK akhir bulan ini, jadi; aku buat entri ini untuk dia, juga pada sesiapa lain yang mungkin hendak bercuti di UK. Disebabkan konsep penerbangan murah ini memang popular di UK, UK boleh jadi hub yang baik untuk buat […]

Perbelanjaan di UK

Prolog: Firstly, today was going bit badly. Get scolded and that was actually my fault. And then one bad thing came after another. But anyway, good things did happen. Just that, negative aura is kinda lingering longer, I suppose. Liyana, anak sedara Kak Raftah asked me about sara hidup di UK. And I decided to […]

Bercuti di UK?

[This post is dedicated to my bro, my friends Rofikhi and Faizal] Aku terpanggil untuk berkongsi sedikit untuk menulis tentang bercuti di UK. Untuk my bro dan kawan-kawan aku yang ada niat nak datang sini. Juga jika ratu ikan hendak datang ke sini melihat-lihat hemisfera utara dan mencari lelaki-lelaki latino. Ahaks. So, berapa costnya? Let’s […]