Posts under ‘Wanna know these…’

Day 26

Day 26: Your dream wedding Hmm.. My dad has thought of this thingy for the reception. Other than the main course, he wanted to have gerai style corner so that guests can come and have variety of additional food. And it won’t be this kind of stuff that’s available all day. Just something that have […]

Day 25

Day 25: Something you crave a lot. Sleep. Enuff said

Day 23

Day 23: Your idea of a perfect first date. Haish, soalan-soalan macam ni kan…. Nak mengelak jawab, soalan ini tidak lame. Tapi banyak sangat tengok cerita omputih, jadi punya sedikit pengaruh-pengaruh barat bila memikirkan ‘perfect first date’. But let’s indulge and imagine. And here how it goes. A nice date would start with a simple […]

Turn Me On

Update terkini kehidupan. Masih tengah membetulkan beberapa chapter akhir. Tadi contact Andy, bekas housemate. Dia dan Sam (lagi sorang ex-housemate) dah abis PhD maths diorang tahun lepas. So aku tanya dia kalau-kalau ada dia kenal sesapa yang boleh buat proof reading. Saja mengada-ngada cari orang-orang Maths juga. Proof reading ni proses untuk betulkan tanda baca, […]

Day 22

Day 22: What’s in your purse? No purse! Skip!

Day 21

Day 21: Favorite picture of yourself ALL TIME and why? Ala.. I’m vain. I don’t have only one favourite picture of myself. So… Gambar di sawah dengan Darwish. Kehijauan sawah yang menenangkan. Kat R&R / Services on the way nak ke Scotland. Like it because it look nice. Gambar dekat Dunnotar Castle dekat-dekat Aberdeen bersama […]

Day 20

Day 20: Nicknames Sebenarnya dah ada entri tentang nama ni iaitu di sini. Tapi itu entri lama, so sajalah hendak tulis yang baru. Well, nama penuh aku Ahmad Lutfi Amri bin Ramli, dieja dengan baik oleh MHI Setelah lebih suku abad hidup, telah berjaya memaksimakan penggunaan nama sepenuhnya. 1) Upi Itu nama panggilan dari kecik. […]