Posts under ‘Wanna know these…’

Bank card

Batuk pulak sedikit. Melalui bulan Ramadhan di UK dengan penuh kesabaran. Lepas subuh, tido, dan jaga dalam pukul 11 lebih. Still… ada lagi 10 jam sebelum berbuka. Ni kalau dah lama sikit, okay ni, InsyaAllah. Sekadar perkongsian ilmu (tetiba ayat pun baik kan bebulan puasa nih?), kalau korang datang UK dan tak punya kredit card […]

Monitor

Monitor laptop tetiba buat hal. Tiba-tiba bergetar dan shaky. Terus kesedihan. Sebabnya laptop aku, walaupun dah 3 tahun usianya, tapi masih lagi okay. Kira, laju la jugak untuk program ini dan itu. Mari kita ke perbincangan teknikal. Sepanjang pengalaman aku, ada beberapa kerosakan yang dikaitkan dengan monitor. 1] Kalau monitor tak menyala, kena check sama […]

Facebook Feed

Salah seorang pembaca blog ni, Hazirah, bagitau yang Google punya follower tab dah hilang. Aku tak perasan pulak kat page ni. Yang aku perasan, memang kat BKT, takde dah bebenda tu termasuk chat box. Rupa-rupanya Google dah tamatkan servis untuk yang tak guna servis dari Blogger. Diorang suruh promote guna G+ button apa ntah. Tapi […]

Day 30

Day 30: A picture of yourself this day and 3 good things that happened since you started the challenge. Baru ambil semalam. 3 good things? *Have done a 3-night dance show, something I had never done before. Nice. *Sorta in track of what I supposed to do study wise. *Reaching 60kg mark last month!!!! Finally. […]

Day 29

Day 29: 3 wishes. #1 Submission of my thesis before end of March. That’s a month to go! That’s all for now. Other than that, I’ll be happy (or try to be happy) where my life will lead me *** Jump to a different story. Semalam second night of the show. Okay and I had […]

Day 28

Day 28: Something that stresses you out. Uncertainty. It’s funny though to say that because life is never certain. But I guess you know if you do probability, if I got a probability of a thing going right is more than 0.7, then I’m good. Otherwise, I’ll be stressing out. Meh, I’ll talk about it […]

Day 27

Day 27: Original photo of the city you live in. Gambar diambil pada 2 April 2009 Durham ni cantik sebab ada sungai mengalir dan juga landmark castle dan juga cathedral. Tapi biasalah, bila dah lama-lama duduk sini, kadang-kadang terlupa yang bandar kecil ni cantik sebenarnya. Bila kadang-kadang kawan-kawan dari luar datang macam Mahadi dan family, […]