Posts under ‘In My Head’

Aku tidak faham (Bahagian kedua)

Tiba-tiba ada siri baru dalam blog iaitu ‘aku tidak faham’ yang point out ironi kehidupan. Macam tu la kan description… Anyway, Aku tidak faham bahagian pertama ada di sini. #4 Aku tidak faham kenapa orang suka buka konflik dalaman dengan orang tertentu buat tatapan umum. Misal mudah sesetengah rakan yang saja post dalam FB status […]

Aku tidak faham

Anda tiba lagi dalam segmen Mari Meroyan diminati oleh Mahir dan Kak Dijah (keke) Tajuk hari ini ialah ‘Aku tidak faham’ #1 Yang buat aku tulis tentang ini bukan kerana orang buat pada aku, tapi sekadar melihat pada apa yang berlaku baru-baru ini dalam kehidupan aku. Aku tidak faham kenapa orang macam tidak kisah hendak […]

Bakal rindu kamu

Angin ini bisa bawa ku ke mana ya? Sunyi saja kamu tika malam-malam begini Tiada bunyi kecuali mereka yang menari Kadang terlentang di jalan tiada yang peduli Turun hujan ais buat aku beku Darah di tangan sudah biasa Luka juga di kuku kakiku Di bawah selimut ku tutupkan mata Jauh dari pandang mata manusia Diam […]

Ban the burqa

Entri ini didedikasikan khas untuk Husna dan Sabrina Ini baru balik dari debat ‘This House Would Ban The Burqua’ yang dianjurkan oleh Durham Union Society. DUS ni macam kelab debat sinilah, tapi it goes beyond that sebab diorang ada banyak connection dengan orang-orang penting. Event-event diorang pun banyak libatkan orang-orang penting. Yang hari ni pun, […]

Sempurna

Satu: Entri ini mungkin ada kaitan dengan isu-isu semasa. Mungkin. Dua: Entri ini juga ialah luahan perasaan dari lubuk hati yang suci. Er.. sucikah? Tiga: Lepas tulis tajuk, teringat lagu Faizal Tahir pulak. Empat: Ada satu baris yang mungkin boleh menganggu-gugat sesetengah pihak di atas rujukan seksual. Diharap pihak sebegini elakkan diri untuk terus membaca. […]

Sesaran berbeza tapi jarak sama

Mula-mula part tuh. Sentap sikit sebab rupa-rupanya salah benda yang dimaksudkan. Dalam kepala otak aku, aku terkalih sesaran dan jarak. Itulah masalahnya bila tak merujuk pakar terlebih dahulu. Hasilnya, benda yang belajar time Form 5 dan matriks juga first year uni sebab amik satu Physics paper, telah dilupakan. So, aku sebenarnya nak cakap jarak berbeza, […]

2012 Expectation

Membaca Nawal punya goals for the month. See, I am not that goal-oriented. Or actually, my only goal at the moment is writing my thesis and finish it up as soon as I could! Tiba-tiba teringat pula pada sorta predictions yang aku buat dulu-dulu. Check balik, rupanya last sekali aku buat ialah tahun 2009 (di […]