define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); My Philosophy - Pagi Hari di Durham

Posts under ‘My Philosophy’

Hati

[Post kedua hari ini] Ini mungkin entri ulangan. Entahlah. Dah banyak sangat benda dikongsi di dalam blog. Sampai terlupa yang mana satu sudah cerita, yang mana satu tidak. Tapi inikan internet. Zaman di mana kalau sesuatu itu tidak mahu dibaca atau dilihat, butang pangkah itu dihujung jari. Abah pernah cakap, kalau sesuatu itu dibuat daripada […]

Fathers

To my friends who had just recently became fathers. Now you can * Say that you are watching Pokemon sebab nak temankan anak, while actually it’s the other way around. Southpark is a no-no. * Buy new lens because you want to take pictures of your daughter growing up, and it’s true, but well, that’s […]

Zodiac

Sila skip entri ini jika tidak berminat tentang zodiac. Dengar-dengar juga fasal perubahan Zodiac. Dan dua tiga orang yang aku bersembang sudah pun buat declaration yang diorang zodiac ini instead of zodiac itu. Ceritanya begini, seorang ahli astronomi, Parke Kunkle membuat kenyataan yang tarikh zodiac yang dirujuk pada masa kini tidak bertepatan dengan bintang yang […]

The Art Of Predicting What Others May Say

[After revisiting the last post I wrote, I’ve just realise that I did say that I want to extend this part. So, after more than 3 years, here goes the expansion of Loving Shin Chan for a Different Reason] Isn’t it nice? Sometimes when you know people for quite some time, you can actually guess […]

Repost: Loving Shin Chan for a Different Reason

In 4 Oct 2007, I wrote this post in my previous blog (which back then called Jurnal dari Pinggir London, later renamed to Si Tenggang’s Homecoming after I went back to Malaysia for 6 months before coming to Durham). I’m gonna extend this part, so I feel like sharing it here first. This is copied […]

Donut

Sedang makan donut berinti jem , oh bukan, coklat rupanya. Hafidz beli. Dia tinggalkan dalam kitchen. Dia takde. Pergi Newcastle rumah sedara dia. So I got the house to myself tonite. Donut kedua. Aku suka donut sebenarnya. Dulu waktu kat Brunel, aku akan beli donut hampir setiap hari. Tapi lepas tu bosan, so dah tak […]

Er…

Roommate Fariz, sila download personality test di sini. Ini betul-betul diambil dari buku tuh. Mana-mana perkataan yang tak sure, google lah ek. Giler banyak istilah yang aku tak pernah dengar. Perfect Melancholy ~ sensitive but easily depressed. Haiyoh. Sebenarnya nak tulis panjang, tapi tengah depression mood. So kena tunggu baik kejap. Nope, kena tunggu baik […]