Posts under ‘My Philosophy’

A prayer

It does feel like it’s such a long day of fasting, because well.. it was. It was about 19 hours here. And I thought, but this raya would be fun, coz I’m gonna be in Malaysia. And, I don’t have to worry if raya will distract me from my studies coz, hey, I finished my […]

Just call me Amri

Meskipun dengan rezeki dan kurnia Illahi, sudah memperoleh gelaran Dr, tapi masih lagi bercadang untuk meneruskan penulisan yang penuh santai dan kadangkala gedik, demi menunjukkan keremajaan meskipun usia menjangkau dua puluh dua tahun beberapa bulan lagi. Eh, dua puluh dua tahun eh? Itu contoh gedik pertama. Untuk gedik kedua, terus buka basoh kereta dan menyanyikan […]

Pangkat itu

“Welcome back Dr.” “Tahniah Dr” Ada banyak jugak la kawan-kawan aku yang dok ucap macam tu. Aku balas, aku kata aku belum lagi Dr sebab tak viva dan tak pass lagi. Diorang kata, takpa, kiranya doa la tu. Esok lusa, lagi, diorang panggil lagi ‘Dr’. Aku kata, tak Dr lagi. Diorang kata, takpa, nanti jadi […]

Vendetta

[This entry might contains a bit of vendetta, which the second definition in Free Merriam Webster dictionary define it as ‘an often prolonged series of retaliatory, vengeful, or hostile acts or exchange of such acts’] Sometimes I find it’s rather good to be silent than pouring my heart out to strangers. Perspective has to be […]

Aku tidak faham (Bahagian kedua)

Tiba-tiba ada siri baru dalam blog iaitu ‘aku tidak faham’ yang point out ironi kehidupan. Macam tu la kan description… Anyway, Aku tidak faham bahagian pertama ada di sini. #4 Aku tidak faham kenapa orang suka buka konflik dalaman dengan orang tertentu buat tatapan umum. Misal mudah sesetengah rakan yang saja post dalam FB status […]

Ban the burqa

Entri ini didedikasikan khas untuk Husna dan Sabrina Ini baru balik dari debat ‘This House Would Ban The Burqua’ yang dianjurkan oleh Durham Union Society. DUS ni macam kelab debat sinilah, tapi it goes beyond that sebab diorang ada banyak connection dengan orang-orang penting. Event-event diorang pun banyak libatkan orang-orang penting. Yang hari ni pun, […]

Sempurna

Satu: Entri ini mungkin ada kaitan dengan isu-isu semasa. Mungkin. Dua: Entri ini juga ialah luahan perasaan dari lubuk hati yang suci. Er.. sucikah? Tiga: Lepas tulis tajuk, teringat lagu Faizal Tahir pulak. Empat: Ada satu baris yang mungkin boleh menganggu-gugat sesetengah pihak di atas rujukan seksual. Diharap pihak sebegini elakkan diri untuk terus membaca. […]