Posts under ‘Aku tidak faham’

Hipokrasi Perkauman

[Ini tajuk yang serius sikit,so bear with me] Sudah lama jugalah aku tinggalkan Malaysia, dan seperti yang pernah aku cakap dulu-dulu, satu pengalaman juga untuk berada di sebuah negara yang mana aku ini dari bangsa majoriti yakni Melayu/bumiputera kepada sebuah negara yang mana aku ini minoriti yakni Asian/Other Asian/Muslim. Yang slash slash tu sebab di […]

Petak

Lama tak call mak. Baru call tadi. Mak aku macam biasa, risau kalau makan tak cukup. Dia cerita fasal anak sepupu aku yang kat Jordan, kat situ sebab belajar Bahasa Arab 4 bulan, pun tak makan nasik jugak. Macam aku, kitorang resort to bread. Well, biasalah, mak aku selalu anggap kalau tak makan nasi, tak […]

Aku tidak faham (Bahagian kedua)

Tiba-tiba ada siri baru dalam blog iaitu ‘aku tidak faham’ yang point out ironi kehidupan. Macam tu la kan description… Anyway, Aku tidak faham bahagian pertama ada di sini. #4 Aku tidak faham kenapa orang suka buka konflik dalaman dengan orang tertentu buat tatapan umum. Misal mudah sesetengah rakan yang saja post dalam FB status […]

Aku tidak faham

Anda tiba lagi dalam segmen Mari Meroyan diminati oleh Mahir dan Kak Dijah (keke) Tajuk hari ini ialah ‘Aku tidak faham’ #1 Yang buat aku tulis tentang ini bukan kerana orang buat pada aku, tapi sekadar melihat pada apa yang berlaku baru-baru ini dalam kehidupan aku. Aku tidak faham kenapa orang macam tidak kisah hendak […]