Posts under ‘In My Head’

A prayer

It does feel like it’s such a long day of fasting, because well.. it was. It was about 19 hours here. And I thought, but this raya would be fun, coz I’m gonna be in Malaysia. And, I don’t have to worry if raya will distract me from my studies coz, hey, I finished my […]

Just call me Amri

Meskipun dengan rezeki dan kurnia Illahi, sudah memperoleh gelaran Dr, tapi masih lagi bercadang untuk meneruskan penulisan yang penuh santai dan kadangkala gedik, demi menunjukkan keremajaan meskipun usia menjangkau dua puluh dua tahun beberapa bulan lagi. Eh, dua puluh dua tahun eh? Itu contoh gedik pertama. Untuk gedik kedua, terus buka basoh kereta dan menyanyikan […]

Apa Kisahmu?

Apa kisah mu? Malam ini buatku celaru, Di kamar kerusi terasa pilu, Wajah malam dihiasi rindu. Apa kisahmu? Walau malam larut, hampir sudah menjengah pagi, mata terus bisik ke telinga, biar dahi berkerut, ombak itu datang dan pergi, ku masih berjaga, engkau pun sama. Maaf, jika sayang ini, jika rindu ini, sekadar mengisi mimpi. Nanti […]

Hipokrasi Perkauman

[Ini tajuk yang serius sikit,so bear with me] Sudah lama jugalah aku tinggalkan Malaysia, dan seperti yang pernah aku cakap dulu-dulu, satu pengalaman juga untuk berada di sebuah negara yang mana aku ini dari bangsa majoriti yakni Melayu/bumiputera kepada sebuah negara yang mana aku ini minoriti yakni Asian/Other Asian/Muslim. Yang slash slash tu sebab di […]

Pangkat itu

“Welcome back Dr.” “Tahniah Dr” Ada banyak jugak la kawan-kawan aku yang dok ucap macam tu. Aku balas, aku kata aku belum lagi Dr sebab tak viva dan tak pass lagi. Diorang kata, takpa, kiranya doa la tu. Esok lusa, lagi, diorang panggil lagi ‘Dr’. Aku kata, tak Dr lagi. Diorang kata, takpa, nanti jadi […]

Petak

Lama tak call mak. Baru call tadi. Mak aku macam biasa, risau kalau makan tak cukup. Dia cerita fasal anak sepupu aku yang kat Jordan, kat situ sebab belajar Bahasa Arab 4 bulan, pun tak makan nasik jugak. Macam aku, kitorang resort to bread. Well, biasalah, mak aku selalu anggap kalau tak makan nasi, tak […]

Vendetta

[This entry might contains a bit of vendetta, which the second definition in Free Merriam Webster dictionary define it as ‘an often prolonged series of retaliatory, vengeful, or hostile acts or exchange of such acts’] Sometimes I find it’s rather good to be silent than pouring my heart out to strangers. Perspective has to be […]