Posts under ‘Picture Time!’

Amed

Baru perasan. Click link ini kalau mahu tengok yang currently on the webpage (dalam masa mendatang, mungkin diorang akan ubah, so gambar di bawah sebagai kenangan) Teruja sikit kerana berjaya mencapap di homepage universiti, walaupun nama disalahejakan. Motif Amed?? Dan juga sedikit tidak puas hati sebab mamat column belah kanan mempunyai gambar yang lebih besar. […]

Semusim

Sekali lagi tajuk yang takde kaitan. Semalam DUMAS (Durham Uni Malaysian Society) buat social gathering. A bit belated raya and Deepavali. Aku performed la lagu raya yang multi-language tu, pastu aku adapt lagu My Favourite Things (Sound of Music) kepada mode orang-orang Malaysia (takde dalam my Youtube channel) dan juga lagu Soul Sister Malay Version. […]

Lumiere

Entri ini didedikasikan kepada Kak Dijah Armidale kerana berjaya meninggalkan komen ke seratus dalam sesi merapu-rapu di Facebook. Peserta berjaya mengalahkan penyaingnya iaitu Firdaus dan Halim. Syabas diucapkan. Oleh kerana ini entri dedikasi, maka penulis mula-mukla bercadang untuk menulis entri yang menjadi kesukaan pemenang iaitu entri berbaur royanan. Namun begitu dek kerana satu event dua […]

Frozen in time

Mari Mencari Perbezaan Gambar! Amik gambar ni dari album Shuki. Ini waktu malam shooting video raya. As mentioned by Miza, the time froze and I was the only one moving? Or is it probably me who was moving at the speed of light instead?? [P.S: Amalina, I think I know what you think! That thing […]

B-day

So yesterday was my birthday. Wall Facebook aku memang kawan-kawan takleh post, so yang mana teringat, diorang komplen sebab takleh post. Sorry. Saja.. Malas hendak orang tahu di FB. Dan memang aku tak display tarikh lahir pun kat Facebook. Dah 27 tahun! Yeah. Shuki beli kek. So dia beli kek Mario Bros yang macam dulu […]

Oh, lupa letak tajuk

Baru bangun. Well, tadi tidur pun dah pukul 7 pagi. Lepas sahur semalam, ada fokus sedikit untuk menghadap writing. Kalau tiba-tiba ada semangat, berjaga sahaja. Dan baiknya kat sini, walaupun bangun dalam pukul 4 petang, taklah rasa kering macam bangun tengahhari kat Malaysia. Tambah lagi, hujan sejak kebelakangan nih. Tapi kira standard panas jugalah kat […]

Gambar Lari

Waktu kat Leeds, kitorang duduk rumah kawan Syukri yang bernama Sam. Tapi kitorang hang out sesama kitorang saja since dah sampai pun dah pukul 10 malam. Tapi sempat jugalah bersembang sikit-sikit dengan Sam. Waktu nak balik, kitorang sempat makan kat Charco’s, iaitu restoran yang menyerupai Nandos, tapi pengusaha dia orang Islam UK lah. Standardlah sini, […]