Posts under ‘Picture Time!’

Goodbye PHD

Sehari (atau dua) selepas aku sampai di Durham, Mahadi pun datang melawat dari Dundee. Dan gambar di atas antara gambar awal-awal kitorang di UK sejak aku start pengajian aku di Durham. That was more than 4 years ago, where you can see how young we looked back then, and even younger looking skin now. Oops. […]

Minggu lepas

Baru dapat list untuk pembetulan tesis beberapa hari yang lepas. Alhamdulillah, ada dalam 11 ja pembetulan yang kena dibuat. Termasuk dalam list:- Unclear concept presentation Confusing presentation Unclear presentation Equation mistake Spelling mistakes Lega banyak tu sebab patut boleh disiapkan dalam satu hari, I think. So cadang nak buat esok, pastu tunjuk kat supervisor hari […]

Marilah pindah

Pagi tadi tolong Abang Amir angkat barang ke atas kontena. Dia dah nak balik akhir bulan ni. Barang-barang dan kontena Ammar, anak abang Amir yang sudah muncul beberapa kali di dalam blog ini.     Well, aku dah nak balik bulan depan. Satu barang apa pun aku tak pack lagi. Well, tiga empat bulan lepas […]

Day 30

Day 30: A picture of yourself this day and 3 good things that happened since you started the challenge. Baru ambil semalam. 3 good things? *Have done a 3-night dance show, something I had never done before. Nice. *Sorta in track of what I supposed to do study wise. *Reaching 60kg mark last month!!!! Finally. […]

Day 29

Day 29: 3 wishes. #1 Submission of my thesis before end of March. That’s a month to go! That’s all for now. Other than that, I’ll be happy (or try to be happy) where my life will lead me *** Jump to a different story. Semalam second night of the show. Okay and I had […]

Day 28

Day 28: Something that stresses you out. Uncertainty. It’s funny though to say that because life is never certain. But I guess you know if you do probability, if I got a probability of a thing going right is more than 0.7, then I’m good. Otherwise, I’ll be stressing out. Meh, I’ll talk about it […]

Fear

Mula-mula pengumuman. Fear Factor is back! Sebenarnya taklah berapa follow sangat season yang akhir-akhir tapi seronok juga kalau dapat tengok balik. Semalam tengok episod 1, malam ni later, lepas buat slides, nak tengok episod 2. Baru tersedar yang meeting rupanya hari Jumaat. Lega sedikit. Hari ni (which is later today, sekarang pukul 2.31 pagi) ada […]