Posts under ‘Out of Durham’

Europe Backpacking – On the train

Video baru. Hari ke 8. Kalau sebelum ni dah penuh dengan tempat-tempat cantik dengan latar lagu menjadi soundtrack perjalanan, kali nih aksi-aksi dalam train pulak. Episod ni ialah essence perjalanan kitorang. Yang mana sebenarnya penat giler naik train lama-lama but yet, interesting. Bleh tengok kali ni Rosmin dan Mahadi banyak bercakap (well, 24 hours of […]

Backpacking Day 6

Pengembaraan di Europe – Hari ke 6. Tidak ada drama kali ini. Hanya pembuktian betapa Mahadi suka menangkap gambar. Takpe, next day ada drama sikit-sikit. Plus dare Cik Pengurus untuk bervlog dengan perempuan Europe. Boleh?

Backpacking Day 4

Vlog baru! Remember, available in HD, and also close-captioned. Tengok dulu video sebelum baca di bawah. Untuk video ini:- 1. Kitorang amik masa 4 jam ke Bratislava, 1 jam dari Bratislava ke Vienna. Dan dalam 5 jam dari Vienna ke Prague balik. 2. Sebutan Wien yang betul ialah [vi:n], bukannya seperti yang aku sebut dalam […]

Backpacking Day 2

Video baru! I’m so vain.. innit? So now you know – I’m so vain (referring to the ‘Ok tak?’). Bulan posa nih try to be moderate. InsyaAllah. – tolehan penuh kesantunan Mahadi dalam video klip Berlarilah itu adalah hasil paksaan ;D – we were actually in a terrible condition (tengok part awal-awal) but then thanks […]

Heartbroken

Prolog: Kakiku dihayun perlahan. Setapak demi setapak di jalan menuju ke Buckingham Palace. Terasa seperti gantung tidak bertali. Kehilangan itu pedih. Senyumanku sekadar berpura-pura. Baru balik dari London. We had a one-day trip. Bertolak kul 1 pagi dari Newcastle, sampai pukul 7 pagi lebih kat London dan balik semula ke Newcastle jam 11 malam lebih. […]

Hapdet

Cik Pengurus sudah suruh update. So, atas arahan itu, kenalah update. Keke. Back to Durham. Heading to Dundee tomorrow. For Mahadi’s graduation day on Thursday. Aiyo, berjalan jer. Tapi takpelah, baru je going thru a stressful week last week. I mean, conference were all great. I love it. It’s way better than I expected. Memula […]

Di Cardiff

Menulis dari rumah Freddie, salah seorang pelajar Brunei di Cardiff, juga bakal peserta Amazing Race Cardiff. Sampai Cardiff pukul 6 tadi. Aku, Mahadi dan Kam naik train dari Durham. Kali ni perjalanan dah siap dengan makanan yang secukupnya. Makan pizza baki yang semalam punya sebaik sahaja naik. Sempat discuss sikit fasal flow Amazing Race Cardiff […]