Posts under ‘Out of Durham’

Lond-on

Aku kat London sekarang ni. Exactly dalam satu tempat yang boleh duduk kat sebelah tiket kaunter London Eye. Diorang berdua tengah naik London Eye. Aku ~ sebab dah pernah naik, so malas lah nak perabih duit. Tadi nak bawa diorang ke Tower Bridge. Tapi turun salah kat London Bridge punya station yang agak jauh, tapi […]

Scottish winter

Sudah balik dari melawat Mahadi dan Elly di Scotland dan berpusing-pusing di kawasan sekitar. Picture time! Some random forest that we stopped at. Syafiqah fell into some Disney winter forest eh. Highlands Cow!!!!!! Yeay. Aku dah pernah nampak gambar Highland Cow ini waktu aku first year di UK, waktu travel Scotland dengan Tahir dengan kawan-kawan […]

Hidung

Entri ini punya unsur-unsur yang jijik, mungkin tidak sesuai bagi orang-orang yang sedang makan

London lagi

Anis dan Pidin dah sampai di UK. Ini gambar depan Buckingham Palace. Tetiba terjumpa Ustaz Maszlee kat Malaysia Hall, minta kunci rumah Kak Shifa (sebab ada orang nak stay situ pulak). Aku terkejut sekejap sebab tetiba terasa kat Durham. Oh, masih di London. Nasib baik kebetulan jumpa kat situ, kalau tak susahlah orang tu nak […]

British Library

Pukul 1.07pm. Sekarang ni aku di British Library di London. Saja spend masa di sini sementara nak tunggu Pidin dan Anis sampai pukul 7.30 malam ni. Sempat semak kembali programming untuk writing. Giler.. dengan berpindah randah minggu lepas, otak sangat kelam kelibut. Banyak benda yang berlaku tapi seperti biasa – tidak ada ilham hendak menulis. […]

Europe Backpacking Day 10,11

Sudah bulan Februari. Maka sudah boleh buat tajuk berkaitan dengan entri. Fuh. So, here’s the final video for our backpacking which we did last August! Seriously, 5 bulan lebih editing. Well, that’s because this is not my main work. Hehe. Tengok dulu yang ni, pastu scroll bawah:- 1) Kat Cordoba, memang kitorang terpana dengan kecantikannya. […]

Backpacking Day 9

Video backpacking Day 9. Kali ini kami di Barcelona dan Cordoba. Mahadi dan Rosmin kembali kurang bercakap. Taklah. Sebenarnya diorang cakap banyak jer, tapi sebab bila kitorang berjalan-jalan, aku taklah rakam sangat. So, tak sempat rakam part-part kitorang merapu. Oh yes, my wildest dream now should be getting sponsored doing this and being documented by […]