Posts under ‘Out of Durham’

Minggu lepas

Baru dapat list untuk pembetulan tesis beberapa hari yang lepas. Alhamdulillah, ada dalam 11 ja pembetulan yang kena dibuat. Termasuk dalam list:- Unclear concept presentation Confusing presentation Unclear presentation Equation mistake Spelling mistakes Lega banyak tu sebab patut boleh disiapkan dalam satu hari, I think. So cadang nak buat esok, pastu tunjuk kat supervisor hari […]

Haiwan Kegemaran Saya

[Amaran: Ini adalah entri over. Read at your own risk] Haiwan kegemaran saya ialah Highland Cow (Lembu Bukit? Lembu Gunung? Lembu Tanah Tinggi?). Lembu tanah tinggi ini boleh didapati di kawasan berbukit di Scotland. Bulunya yang lebat sesuai dengan suhu di Scotland yang sejuk. Rakan saya Pierre berkata yang rambut menutupi mata itu ialah untuk […]

Norway

Mahu bercakap fasal Oslo. Yeah, this is a rare case for me to write some current stuff (other than tv shows) on my blog. A friend of mine says that reading my blog seems like I’m living in my own bubble. Kinda true. Discover dari wall post kawan Norway aku fasal pengeboman di bandar Oslo […]

Liverpool

Dalam kereta api balik ke Durham. Kekenyangan sebab baru makan briyani kat satu kedai Indian/Pakistani dekat dengan hotel yang aku duduk. Sebenarnya kalau tunggu sampai pukul 2 petang, boleh makan all-you-can-eat buffet kat kedai lagi satu, tapi lambat sangat pulak nak sampai pukul 2. Malas nak menunggu. Tadi pagi sempatlah pusing-pusing sikit Liverpool. Banyak muzium. […]

Gambar Lari

Waktu kat Leeds, kitorang duduk rumah kawan Syukri yang bernama Sam. Tapi kitorang hang out sesama kitorang saja since dah sampai pun dah pukul 10 malam. Tapi sempat jugalah bersembang sikit-sikit dengan Sam. Waktu nak balik, kitorang sempat makan kat Charco’s, iaitu restoran yang menyerupai Nandos, tapi pengusaha dia orang Islam UK lah. Standardlah sini, […]

Love is in the air: Sequel

Tajuk… gituh! Rentetan dari post sebelum, aku ambil tanpa kebenaran gambar ini dari Mahadi punya FB. Bushra, anak dia yang berumur dalam sebulan. Mata besar dan bersinar-sinar seperti anime Jepun! Kawaii neh?

Gegambar di London

Memula, baru saja buat page ‘House Bills’ yang telah di private passwordkan. Sila tidak perlu cecurious mahu tahu apa kandungannya. Sekadar bil-bil rumah yang aku dan Hafidz bayar, saja letak di blog supaya sama-sama aku dan Hafidz mudah hendak rujuk. Itu saja. Faizal dan Mirza sekarang dalam perjalanan ke Paris. I’m back in Durham. Woohooo. […]