Posts under ‘In MY’

Sebulan

  Lagu latar: Labrinth – Earthquake Dah segenap sebulan balik ke Malaysia. Alhamdulillah, takde demam ke apa. Cuma jerawat ja bertumbuh. Ini jerawat, mungkin kerana banyak makan makanan berminyak juga ditambah dengan cuaca kat sini yang high humidity. Bukan jerawat gatal. Well, motip la kan jerawat gatal hanya bertumbuhan di Malaysia saja kan? Kat UK […]

Bagaimana saya kekal comel dan muda remaja

1 Membaca ketika makan. Biasanya ketika makan tengah hari di rumah bonda, saya akan membaca komik-komik sambil menyuap nasi ke dalam mulut. Komik-komik yang dibaca ialah Dik Cerdas, Detektif Conan dan Dr Slump. 2 Masih lagi bersemangat menonton Sentai series yakni Power Rangers Jepun. Lagu-lagu tema untuk siri-siri tersebut juga biasanya dihafal walaupun bukan secara […]

Pelan Minggu Ini

Adapun kehidupan di Malaysia ini sangatlah bersenang-lenang. Makanan yang sedap mengakibatkan rasa malas hendak buat benda lain. Sekadar mahu ke gym, makan dan tidur. Maka berikut ialah pelan untuk minggu ini yang entahkan tercapai atau tidak. 1 Generate noise from inverse Fourier transform Ini study related. Lembab sikit buat sebab nak adapt to the setting […]

The Crew

Ini recap bagi aktiviti kat sekolah kak aku weekend yang lepas. 35 orang join, dah aku buat 5 tasks.  4 kali boardroom ala-ala The Apprentice. Misalnya, satu tast tu diorang kena buat presentation. Ada 4 kumpulan. Dua kumpulan yang kalah, masuk boardroom. Beberapa highlights. Second boardroom, ada sorang budak ni dah masuk boardroom untuk kali […]

Drive By

KENAPA TIDAK PROPOSE????????? Aku menjerit dalam hati. First of all. Mengembed video Vimeo sebab Youtube kena block kat USM. Katanya pada weekend sahaja Youtube boleh dilayari. Kira okay lah jugak kan. So next time kalau nak release video, kena release time weekend supaya student USM boleh tengok. Noted. Aku baru tengok ja video ni, lagu […]

Automatic

Melawat blog ini untuk menghilangkan Monday blues? Memula lagu Nicki Minaj yang agak rancak – Automatic Keke. Disebabkan weekend lepak kat rumah parents aku, jadi tidaklah ada modal-modal untuk meng-over. Sekadar sopan-sopan sahaja. Mahadi, kakak kafe Bakti sudah tidak ada di sana. Agaknya sudah berpindah kerana kecewa bila kita meninggalkannya? Rasa nasi goreng pun tidak […]

Diskaun

Bawa bekal lagi hari ni. Hehe. Lagipun dah ada baki lebih sikit nasi goreng, bawak jer lah. Mujur sekarang ini sudah pergi ke gym. Masihlah gagah walaupun membawa bekal. Cer dulu, dah la tak bersukan, balik kampung selalu, mak tolong basuh baju, dan bawa bekal = jatuh saham. Entri ini masih lagi berbaur over ya […]