Posts under ‘In MY’

I’m back!

Back home in Malaysia. Alhamdulillah for the safe trip I had. Anyway… Selamat Hari Raya everyone. I’ll see you guys in a new blog

KENAPA LAMBAT?

Bersama lagi dalam blog post berjemaah pilihan Naz yang bertajuk Kenapa Lambat yang dicapital letterkan. Adapun banyak sebenarnya persoalan yang berkaitan seperti ‘Kenapa lambat update BKT?’ ‘Kenapa lambat hantar hadiah yang cabutan bertuah hari tu sampai ke hari ni masih belum dihantar sedang mug sudah pun dibalut dua tiga hari yang lalu?’, juga ‘Kenapa (bakal) […]

60.5

Baru timbang kat Tesco tadi. 60.5 kg. Yeay! Alhamdulillah. Bukan main susah lagi nak tambah berat badan, balik Malaysia, lepas sebulan, dah naik sekilo Sebenarnya itu hari, ada gak time aku dalam 60kg lebih. Tapi time-time nak submit tesis, makan terus jadi kelam kelibut, kurang sampai 59 atau 58kg lebih. 7.21pm sekarang ni. Jagpi nak […]

Snow White

Oh, Mahadi sampai Malaysia esok. Aku? Baru tanya minggu lepas pada internal examiner, dia cakap dia dah bincang dengan external nak buat viva dalam sela masa mid July – August. Aiyo, bulan posa la pulak. Aku harap lewat sikit. Kalau kena time raya pun aku tak kisah. Anyway… Spent weekend kat rumah kak aku untuk […]

Duduk dan Royan

Kenapa perlu rasa tertekan, duduk dan royan? Bangunlah dan menari-nari seperti ini… *Saja tunjuk sikit hasil mengajar diorang berlatih tadi. Banyak lagi part nak kena improve dan part last tu kena ganti lagi nih. Ni baru lepas praktis satu jam lebih ja nih. ** Oleh kerana latihan muzikal bersambung malam ni (diorang nak datang ramai-ramai […]

Sesat Dalam Cahaya

I jarang sesat-sesat ni. Sebabnya I selalu buat plan yang baik sebelum memulakan sesuatu perjalanan. Al maklumlah, I kan avid traveler, selalu berbag packing ke negara-negara Eropah. Jadi, I selalunya akan print kedudukan tempat yang I nak pergi, dan pastikan lokasi stesen Metro ada kat dalam tu. Barulah I ada landmark untuk dijadikan rujukan. Al […]

Babak No 4

Ala-ala meniru Halim dengan meletakkan cepisan karya ke dalam blog. Ini babak ke empat dariĀ  9 babak Snow White and Bujang Lapuk : The Musical yang baru siap tulis pagi tadi. 4 [The royal servants are putting make up on her] Narrator: The queen does not care about the people. All that she cares is […]