Posts under ‘in Durham’

Viva itu hari

Dua tiga hari ni dihabiskan dengan melengu. Tak suka juga nak jadikan bulan puasa ni sebagai alasan, tapi waktu puasa yang panjang, tambah lagi dengan aku yang soh seh soh seh selsema yang dah lega sikit tapi batuk yang tak lega-lega menyebabkan bila tido lepas sahur, asyik batuk, dan tak dapat tido dengan baik = […]

Pagi Hari di Durham berakhir hari ini

  Aku sedang berbaring di atas katil. Penat dan pening sedikit. Lagi enam jam mahu berbuka. Teringat pada tika itu, waktu tengah hari. Abang aku turut di ruang tamu tengah. Dia mahu tolong register kan nama blog baru di¬†solarstreak.com Jadi aku mula mencari nama. Kerna yang sebelum itu aku ubah jadi Si Tenggang’s Homecoming dan […]

Tengah hari

Pukul 1. Sedikit tak bertuah sebab selsema pulak. Hasnol pun berjangkit sekali. 2 malam lepas ada rasa sedikit suam. Yang mujurnya ialah suhu kat sini sedap sekali. Ala-ala seperti waktu hujan di Malaysia sahaja. Itu tuah aku sampai pada tika ini. Sebabnya, kawan aku beritahu yang stesen Metro di Newcastle banjir entah berapa minggu dahulu. […]

Sampai

Dah sampai di Durham dalam pukul 10 tadi. Hasnol datang menjemput di train station. Cuaca panas. Hasnol kata sejak kebelakangan ni selalu hujan. Kiranya panas saja datang untuk menyambut aku balik.   Pukul 2 dah sekarang ni. Jap lagi pukul 3 ada meeting dengan supervisor. Countdown! 3 hari lagi sebelum viva.   P.S: 2-3 posts […]

Jadual Minggu Ini

Rabu: Bengkel OBE kat school dari pagi sampai ke petang Khamis: Pagi Seminar Name : Siti Sabariah Abas Title : A Moving Dry-Patch in a Flowing Liquid Film 10.00 am, Venue : Seminar Room 107 , PPSM Name : Ahmad Lutfi Amri Ramli Title : Bootstrap Based Surface Reconsruction 11.00 am, Venue : Seminar Room […]

HoP2

And here we go‚Ķ. Alhamdulillah, House of Pumpkin 2 atau HoP telah selamat disempurnakan dari Khamis sampai Sabtu. A lot of fun, a lot of emotions, and some tears. Hehe, standard dah Pumpkin Race (former installation) dan HoP ni, asal team tersingkir, diorang akan sebak dan menangis. Kali ni pula aku bawa konsep Arena. Kiranya, […]

Si Tenggang’s Homecoming Part II

Dalam train sekarang ni. Sambil mata melempar pandang ke luar tingkap, baru lepas lagu-lagu melankoli dimainkan di earphone di telinga, sekarang menaip di blog meluah rasa. Sebaik sahaja aku dapat kelulusan, sebaik sahaja aku sudah tetapkan tarikh untuk pulang, terus rasa hati ini tidak keruan. Agaknya baru dapat kesedaran yang aku bakal langkah keluar dari […]