Posts under ‘My life’

Goodbye PHD

Sehari (atau dua) selepas aku sampai di Durham, Mahadi pun datang melawat dari Dundee. Dan gambar di atas antara gambar awal-awal kitorang di UK sejak aku start pengajian aku di Durham. That was more than 4 years ago, where you can see how young we looked back then, and even younger looking skin now. Oops. […]

I’m back!

Back home in Malaysia. Alhamdulillah for the safe trip I had. Anyway… Selamat Hari Raya everyone. I’ll see you guys in a new blog

Minggu lepas

Baru dapat list untuk pembetulan tesis beberapa hari yang lepas. Alhamdulillah, ada dalam 11 ja pembetulan yang kena dibuat. Termasuk dalam list:- Unclear concept presentation Confusing presentation Unclear presentation Equation mistake Spelling mistakes Lega banyak tu sebab patut boleh disiapkan dalam satu hari, I think. So cadang nak buat esok, pastu tunjuk kat supervisor hari […]

Viva itu hari

Dua tiga hari ni dihabiskan dengan melengu. Tak suka juga nak jadikan bulan puasa ni sebagai alasan, tapi waktu puasa yang panjang, tambah lagi dengan aku yang soh seh soh seh selsema yang dah lega sikit tapi batuk yang tak lega-lega menyebabkan bila tido lepas sahur, asyik batuk, dan tak dapat tido dengan baik = […]

Pagi Hari di Durham berakhir hari ini

  Aku sedang berbaring di atas katil. Penat dan pening sedikit. Lagi enam jam mahu berbuka. Teringat pada tika itu, waktu tengah hari. Abang aku turut di ruang tamu tengah. Dia mahu tolong register kan nama blog baru di┬ásolarstreak.com Jadi aku mula mencari nama. Kerna yang sebelum itu aku ubah jadi Si Tenggang’s Homecoming dan […]

Tengah hari

Pukul 1. Sedikit tak bertuah sebab selsema pulak. Hasnol pun berjangkit sekali. 2 malam lepas ada rasa sedikit suam. Yang mujurnya ialah suhu kat sini sedap sekali. Ala-ala seperti waktu hujan di Malaysia sahaja. Itu tuah aku sampai pada tika ini. Sebabnya, kawan aku beritahu yang stesen Metro di Newcastle banjir entah berapa minggu dahulu. […]

Sampai

Dah sampai di Durham dalam pukul 10 tadi. Hasnol datang menjemput di train station. Cuaca panas. Hasnol kata sejak kebelakangan ni selalu hujan. Kiranya panas saja datang untuk menyambut aku balik.   Pukul 2 dah sekarang ni. Jap lagi pukul 3 ada meeting dengan supervisor. Countdown! 3 hari lagi sebelum viva.   P.S: 2-3 posts […]