Posts under ‘Soundtrack of My Life’

Sebulan

  Lagu latar: Labrinth – Earthquake Dah segenap sebulan balik ke Malaysia. Alhamdulillah, takde demam ke apa. Cuma jerawat ja bertumbuh. Ini jerawat, mungkin kerana banyak makan makanan berminyak juga ditambah dengan cuaca kat sini yang high humidity. Bukan jerawat gatal. Well, motip la kan jerawat gatal hanya bertumbuhan di Malaysia saja kan? Kat UK […]

Marilyn Monroe

Lirik lagu ni dibuat berdasarkan quote dari Marily Monroe yang berbunyi “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.” Harus menyanyikan lagu […]

Drive By

KENAPA TIDAK PROPOSE????????? Aku menjerit dalam hati. First of all. Mengembed video Vimeo sebab Youtube kena block kat USM. Katanya pada weekend sahaja Youtube boleh dilayari. Kira okay lah jugak kan. So next time kalau nak release video, kena release time weekend supaya student USM boleh tengok. Noted. Aku baru tengok ja video ni, lagu […]

Automatic

Melawat blog ini untuk menghilangkan Monday blues? Memula lagu Nicki Minaj yang agak rancak – Automatic Keke. Disebabkan weekend lepak kat rumah parents aku, jadi tidaklah ada modal-modal untuk meng-over. Sekadar sopan-sopan sahaja. Mahadi, kakak kafe Bakti sudah tidak ada di sana. Agaknya sudah berpindah kerana kecewa bila kita meninggalkannya? Rasa nasi goreng pun tidak […]

Payphone

Mahadi, ni lagu tengah Top 10 kat Malaysia. Kat UK no 49 dalam Official UK Singles Top 100, tapi dah di-remix bawah nama Dream Team and original song is so much better. Anyway… Dua tiga hari ni terasa macam socialite pulak [Over kan konsep?]. Mana taknya, asyik attend event makan-makan sama ada jamuan makan kat […]

Give Your Heart A Break

Semalam aku drive pergi Kulim, nak jumpa kawan aku Rosmin [yang dalam video backpacking tuh] So, buka radio, lagu ni dimainkan di Flyfm berulang kali. Nice jugak, so tak sat baru mencari kat Youtube sebab tak tau tajuk apa pada mulanya, tapi guna program Soundhound kat iphone aku. Esok aku lapor diri kat USM. Ingatkan […]

Amri – Angin

Oooh Kini, jalan terbentang di depan Esok, takkan ada yang menghalang Dan bila ku bertanya kan siapa kan bersama Semakin ku tidak punya jawapan jawapan Kini, ku melangkah kaki, dan angin bertiup mengarah ku kepada oh kasihmu dan walau aku pun tegak berdiri, di gunung tinggi disinar mentari, pasti aku akan kembali. Bila, dirimu rasa […]