Posts from ‘July, 2012’

Viva itu hari

Dua tiga hari ni dihabiskan dengan melengu. Tak suka juga nak jadikan bulan puasa ni sebagai alasan, tapi waktu puasa yang panjang, tambah lagi dengan aku yang soh seh soh seh selsema yang dah lega sikit tapi batuk yang tak lega-lega menyebabkan bila tido lepas sahur, asyik batuk, dan tak dapat tido dengan baik = […]

Just call me Amri

Meskipun dengan rezeki dan kurnia Illahi, sudah memperoleh gelaran Dr, tapi masih lagi bercadang untuk meneruskan penulisan yang penuh santai dan kadangkala gedik, demi menunjukkan keremajaan meskipun usia menjangkau dua puluh dua tahun beberapa bulan lagi. Eh, dua puluh dua tahun eh? Itu contoh gedik pertama. Untuk gedik kedua, terus buka basoh kereta dan menyanyikan […]

Pagi Hari di Durham berakhir hari ini

  Aku sedang berbaring di atas katil. Penat dan pening sedikit. Lagi enam jam mahu berbuka. Teringat pada tika itu, waktu tengah hari. Abang aku turut di ruang tamu tengah. Dia mahu tolong register kan nama blog baru di┬ásolarstreak.com Jadi aku mula mencari nama. Kerna yang sebelum itu aku ubah jadi Si Tenggang’s Homecoming dan […]

Tengah hari

Pukul 1. Sedikit tak bertuah sebab selsema pulak. Hasnol pun berjangkit sekali. 2 malam lepas ada rasa sedikit suam. Yang mujurnya ialah suhu kat sini sedap sekali. Ala-ala seperti waktu hujan di Malaysia sahaja. Itu tuah aku sampai pada tika ini. Sebabnya, kawan aku beritahu yang stesen Metro di Newcastle banjir entah berapa minggu dahulu. […]

Bank card

Batuk pulak sedikit. Melalui bulan Ramadhan di UK dengan penuh kesabaran. Lepas subuh, tido, dan jaga dalam pukul 11 lebih. Still… ada lagi 10 jam sebelum berbuka. Ni kalau dah lama sikit, okay ni, InsyaAllah. Sekadar perkongsian ilmu (tetiba ayat pun baik kan bebulan puasa nih?), kalau korang datang UK dan tak punya kredit card […]

Sampai

Dah sampai di Durham dalam pukul 10 tadi. Hasnol datang menjemput di train station. Cuaca panas. Hasnol kata sejak kebelakangan ni selalu hujan. Kiranya panas saja datang untuk menyambut aku balik.   Pukul 2 dah sekarang ni. Jap lagi pukul 3 ada meeting dengan supervisor. Countdown! 3 hari lagi sebelum viva.   P.S: 2-3 posts […]

Jadual Minggu Ini

Rabu: Bengkel OBE kat school dari pagi sampai ke petang Khamis: Pagi Seminar Name : Siti Sabariah Abas Title : A Moving Dry-Patch in a Flowing Liquid Film 10.00 am, Venue : Seminar Room 107 , PPSM Name : Ahmad Lutfi Amri Ramli Title : Bootstrap Based Surface Reconsruction 11.00 am, Venue : Seminar Room […]