define('DISABLE_WP_CRON', 'true'); The Crew - Pagi Hari di Durham

The Crew

Ini recap bagi aktiviti kat sekolah kak aku weekend yang lepas. 35 orang join, dah aku buat 5 tasks.  4 kali boardroom ala-ala The Apprentice. Misalnya, satu tast tu diorang kena buat presentation. Ada 4 kumpulan. Dua kumpulan yang kalah, masuk boardroom.

Beberapa highlights.

Second boardroom, ada sorang budak ni dah masuk boardroom untuk kali kedua. Sambil duduk-duduk, dia kata, ‘hm.. ni habislah kena buang la ni dah kali kedua dah masuk’.

Lepas aku dah eliminate 3 orang waktu tu, aku bagi dia warning. Aku cakap begini. ‘Kamu, I don’t wanna see your negativity here. Kamu nak stay ke nak go?’

Dia kata nak stay. ‘Kalau nak stay, positif sikit. Sekali lagi saya dengar kamu cakap macam tadi, saya buang kamu terus!’

Garang okay. Well, Jue… boleh sahkan kot? Haha. In the end, rupanya dia aku pilih, sebab aku dah tak sedar yang mana satu yang cakap macam tu tadi. Okay la tu… Kira attitude dah ubah la.

Pastu sebelum final performance, aku bagi warning kat sorang budak ni yang dah pernah join aktiviti yang aku buat pada tahun-tahun sebelum.

‘You,’ sambil point pada dia, ‘you need to improve. You’ve done this before and you keep playing it safe. I wanna see you play a different role in the next task. Bukan lagi watak-watak kesian,’ sebab kitorang ada task drama, so dia selalu amik watak-watak yang kesian. So, aku nak dia go out of the box sikit.

It was fun! Seriously. Cruel, brutal but fun. First time aku buat macam tu sebab banyak orang yang berminat nak jadi crew untuk the main event yang for now, scheduled after raya, depending on when I’m gonna be called back to the UK.

In the end of the day, aku pilih 18 orang. Ni, weekend ni cadangnya nak buat satu projek muzikal yang takde kaitan pun dengan pemilihan ni, tapi just for fun, plus hopefully I can nurture and improve their English. Okay kot eh?

Hah, Jue, meh la tengok ~~


Leave a Reply

See also: