Posts from ‘June, 2012’

The Crew

Ini recap bagi aktiviti kat sekolah kak aku weekend yang lepas. 35 orang join, dah aku buat 5 tasks.  4 kali boardroom ala-ala The Apprentice. Misalnya, satu tast tu diorang kena buat presentation. Ada 4 kumpulan. Dua kumpulan yang kalah, masuk boardroom. Beberapa highlights. Second boardroom, ada sorang budak ni dah masuk boardroom untuk kali […]

Marilyn Monroe

Lirik lagu ni dibuat berdasarkan quote dari Marily Monroe yang berbunyi “I’m selfish, impatient and a little insecure. I make mistakes, I am out of control and at times hard to handle. But if you can’t handle me at my worst, then you sure as hell don’t deserve me at my best.” Harus menyanyikan lagu […]

Drive By

KENAPA TIDAK PROPOSE????????? Aku menjerit dalam hati. First of all. Mengembed video Vimeo sebab Youtube kena block kat USM. Katanya pada weekend sahaja Youtube boleh dilayari. Kira okay lah jugak kan. So next time kalau nak release video, kena release time weekend supaya student USM boleh tengok. Noted. Aku baru tengok ja video ni, lagu […]

Automatic

Melawat blog ini untuk menghilangkan Monday blues? Memula lagu Nicki Minaj yang agak rancak – Automatic Keke. Disebabkan weekend lepak kat rumah parents aku, jadi tidaklah ada modal-modal untuk meng-over. Sekadar sopan-sopan sahaja. Mahadi, kakak kafe Bakti sudah tidak ada di sana. Agaknya sudah berpindah kerana kecewa bila kita meninggalkannya? Rasa nasi goreng pun tidak […]

Diskaun

Bawa bekal lagi hari ni. Hehe. Lagipun dah ada baki lebih sikit nasi goreng, bawak jer lah. Mujur sekarang ini sudah pergi ke gym. Masihlah gagah walaupun membawa bekal. Cer dulu, dah la tak bersukan, balik kampung selalu, mak tolong basuh baju, dan bawa bekal = jatuh saham. Entri ini masih lagi berbaur over ya […]

Over lagi

Lagi entri over. Tapi takdelah accent-accent yang bebukan. Entri tengah malam. Frisbee Ada tak bebudak atau warga USM yang terasa nak main baling-baling Frisbee? Kalau nak, bagitau. Ajak 2-3 orang kawan lagi ka, boleh kita pi main kat padang USM. Ini juga seruan kepada fangirls dan fanguys. Asyik bagi senyum-senyum mesra ja bila terserempak, I […]

Over

Okeh, kan ke orang-orang kita selalu anggap bila balik dari overseas, terus jadi over. Kan? Macam tak tahan panas etc. So, ini entri yang menyimbah ke arah mentaliti tersebut, ditulis dengan gaya yang over. Sila baca dengan accent omputih untuk tambah lagi impaknya. Bacalah juga dengan nada yang maskulin. #1 You all ni, drive tu […]